New Dacia Duster

5G покритие в заводите на BMW Brilliance Automotive в Китай

5G покритие в заводите на BMW Brilliance Automotive в Китай

5G покритие в заводите на BMW Brilliance Automotive в Китай

Реклама Renault Arkana
BMW Brilliance Automotive обяви, че компанията е станала първата производител на автомобили в света, в комплексите на който е напълно интегрирана високоскоростна мрежа за обмен на данни от пето поколение.

Новата инфраструктура в трите завода на BMW Brilliance Automotive (BBA) обещава изключително висока скорост на трансфер на данни, като това играе изключително голямо значение за комуникацията между отделните екипи, позволявайки мигновен трансфер в реално време. В същото време, в комплексите на автомобилиня производител се изпитва система за обмен на данни, подавани от тествани на пистата автомобили към централен сървър, което е гаранция за още по-добра ефективност и прецизност на анализа.

"5G е революционна технология с потенциал да промени изцяло индустриалното производство", коментира Йохан Виланд, президент на венчъра на BMW Group и китайския гигант Brilliance China Automotive Holdings. "BBA заема лидерска позиция в тестовете за употребата на 5G и разработва нови иновации и процеси за подобряването на производителността на индустрията".

Изграждането на необходимата за функционирането на 5G мрежата инфраструктура е започнало в трите съоръжения на BMW Brilliance Automotive през октомври миналата година. След поредица от тестове и оптимизиции, в момента локалната мрежа е в съсотяние да предложи скорост на трансфер на данни от 1 гигабит в секунда.

От BMW Group споделят, че в момента тече подготовка за изграждането на локална 5G мрежа в заводите на гиганта в Германия, а крайната цел е реализирането на същото и във всички останали комплекси на компанията. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Kia

Tasman: Първи поглед към първото пикап предложение на KIA (Видео)

Апр 26, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Geely Lotus Polestar Volvo

Geely Holding с ръст от 27% за първата четвърт на 2024 година

Апр 26, 2024