Заев призна: Македонците са присвоявали чужда история

Това ни скара с почти всички съседи, каза премиерът
22 юли 2019 17:45, Анисия Иванова
16
Заев призна: Македонците са присвоявали чужда история
Архив: Булфото

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви в интервю за гръцката телевизия Алфа, че македонците са присвоявали световна, балканска и чужда история, съобщават македонските медии.

"Опитът ни нашата история да се промени с взимането на световна, балканска и чужда /история/, като при това не държахме сметка как това виляе на нашите съседи, доведе дотам буквално да бъдем скарани с почти всичките си съседи. По този начин се затвориха всички процеси в европейската ни интеграция и интеграцията в НАТО", каза Заев, цитиран от македонския портал А1он.

Изявлението му предизвикаха силни реакции в Северна Македония, като граждани обвиниха Заев, че е казал това, за да се "подмаже" на съседите.

В интервюто за Алфа Заев говори и за точките в Преспанското споразумение, които уреждат статута на македонския език и славянския произход на македонския народ, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
* преди 4 години
До Анонимен #5Само панелни плъхове и невежи обиждат на селски произход. Думи като "селянин" и "селски" не се използват като прозвище в никоя друга страна/култура. Аз бях родена и израстнах на село. Хората от село бяха много мили, честни и работливи. Да не споменавам, че поддържаха роднините си по градовете с всички блага на селския труд. На село бяха имотите и хубави домове. И вижте само какъв му е правописа. Е, ние, от селата, пишем грамотно!!!
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След Междусъюзническата война1912г. се стига до фактическото разделяне на Македония на три части Вардарска Македония за Кралство Сърбия,Пиринска Македония за Царство България и Егейска Македония за Кралство Гърция.След подялбата на Македония в частите под сръбски и гръцки контрол се провежда кампания за дебългаризация.Сръбските власти затварят 641 български училища и 761 църкви,а екзархийските духовници и учители са прогонени.Официалната сръбска власт определя славянското население в Македония за южни сърби.Сръбскотоправителство нарича Вардарска Македония Южна Сърбия, а езикът на местно
14
2
 
16
 
! Отговори
тоти преди 4 години
Май шепа самозванци си направилио държава и сега лъжите им цъфнаха...Сега е време разделно и всеки дса си избере държава-Сърби,Грък или Българин.Да си ни дадат теририторията,коята са ни отнели с лъжи!!!
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо Президентинът им призна, че Гоце Делчев си е чист българин.Сега Заев призна...Накрая всичко ще си признаете.
12
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маке си е дълбок БеГе прованс. Като им видиш акъла и ти става ясно, че няма как да не сме роднини с толкова про3ти хора...
11
4
 
30
 
! Отговори
1 преди 4 години
До фйлнсфлксндЧе защо да я крадат, като и е тяхна? Трябва само да кажат "Българи сме" и това е!
10
7
 
16
 
! Отговори
фйлнсфлкснд преди 4 години
Грешката им е, че откраднаха гръцката история. Спрете да крадете гръцката история, присвоявайте само българска история и няма да има проблеми.
9
2
 
21
 
! Отговори
до Наблюдател преди 4 години
А да видиш как крадат гръцка история. Но гърците веднага реагираха и ги натиснаха здраво, докато ние само си правиме лаф моабет. Гърците ги накараха да си сменят името, а ние като грамофонна плоча Сталин, СССР, Тито бла бла бла.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво един прогледна :) остават още няколко милиона да разбират, че са българи и Гърци.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновните за това са сталин, жоро тарабат и най-вече държавата сърбия. Вечни врагове на България
6
3
 
27
 
! Отговори
Македонец в Атина преди 4 години
Ами от Вулито(гръцкия парламент)ни казаха начист български език,че сме българи и точка.Никакви македонци не сме. Е,това е истината!И колкото по-бързо се обединим с Родинатамайка,толкова по-добре за нас.
5
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НаблюдателМного ми трябва такива мишоци ато този със селския фейс да си признава,че е бг. Чисто маке си е.
4
4
 
39
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Остана да си признае, че са българи крали българска история и нещата ще си сойдат на мястото.
3
5
 
24
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Трябва да ги анексираме и да работим за общото благо.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама само малко, нали?
1
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На първия митинг на седесето като каза някой думата турци и народа го освирка- не бяха свикнали. Ама мина време и се успокоиха нещата, а турците са си пак най- работливи и свестни хора. Иска малко време всичко и макетата ще се осеферят, че винаги има първи път.