САЩ ще прати астронавти на Луната и ще ги остави там

Амбициозният план е за 2024 година
196
САЩ ще прати астронавти на Луната и ще ги остави там
Снимка: Pixabay

През 2024 г. САЩ ще изпратят астронавти на Луната и "ще ги оставят там“ за определено време. Това заяви американският вицепрезидент Майк Пенс в интервю за телевизия Си Би Ес.

"Този път, когато полетим на Луната, ние няма да направим обикновена визита – ние ще останем на нея“, каза той, допълва Нова тв.

Още по темата
Вашингтон на 100% се стреми да осъществи този замисъл, а полученият от това опит в бъдеще ще помогне за пътуването на човек до Марс. Освен това, администрацията на президента Доналд Тръмп напълно подкрепя програмата на НАСА „Артемида“, посочи Пенс.

"Ние разбираме, че когато настъпи времето да полетим на Марс, а американците ще летят на Марс – ние трябва да разработим нови технологии, ново оборудване и да придобием нов опит, който можем да получим само на Луната. И президентът напълно подкрепя мисията „Артемида“. Това е една от причините, поради която ние сме си поставили за цел да върнем американските астронавти на Луната след 5 години и след това да полетят на Марс“, уточни вицепрезидентът.

Пенс също така се надява, че САЩ ще кацнат на Марс, докато е още жив.

"Не трябва да има никакви съмнения, че ние ще кацнем на Марс още по време нашето поколение. Но фундаментът за това ще бъде завръщането ни на Луната, разработването на нови технологии и методи за дългосрочен престой на човека на друга планета“, заяви той.

По-рано стана известно, че САЩ са приключили работата над транспортния космически кораб за многократно използване „Орион“ и възнамеряват да го изпратят до Луната в рамките на мисията „Артемида“. Тя е кръстена в чест на гръцката богиня на Луната и сестра на Аполон, чието име беше използвано за предходната американска лунна програма. Като част от тази програма беше извършено първото кацане на човек на Луната.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: лунаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
2
 
! Отговори
Дедо Кори преди 4 години
Когаааааа?
143
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 174Да, всички по-кадърни избягаха от кочинатаРоссия в Америка и направиха чудеса. Затова Америка е велика, благодарение на имигрантите.
142
3
 
4
 
! Отговори
Мелничаря Кунц преди 4 години
Ако не са Руснаците няма да има изобщо космическа програма бе ***. МКС била американска. Я се осведомете малко бе ***. Гледайте видеа с американски астронавти как има се налага да учат руски, щото уредите са на руски.Аман от илитерати и американогъзолюбци.
141
1
 
3
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Две трети от МКС принадлежи на американците и е построена със совалките Спейс Шътъл. Руснаците имат едно малко двустайно апартаментче в дъното и по цял ден се занимават със запушване на дупки в техния отсек. Срамота, некадърниците от Роскосмос трябваше да изстрелят научния модул Наука още през 2007 но едва ли ще са готови преди 2025.
140
0
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
А какво стана с наивниците дето си купуваха парцели на Луната ? Или имали са някой долар в повече - дали са . Също като "Галактическите жители" или тия дето плащаха на Марс 1 с мераци да станат марсианци . Че и българи имаше измежду мераклиите . Пеша ли ще отидете до там или ще се молите на Мъск да ви закара на стоп ? С Космическата Тесла .
139
1
 
2
 
! Отговори
Мохамед Христов преди 4 години
Алаху АхбарСамо Локомотив Якоруда
138
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НСатанаиле, "Буран" е върховно достижение на технологиите. Но е и пример как веднаж руснаците не се хванаха да се надпреварват и да губят милиарди за нещо, което се решава по изпитан начин с "едноразови" ракети. В крайна сметка до ден днешен тези ракети се използват и носят печалба. И стига с закачките с Русия! Днес Индия изстреля "Чандраян-2", някой да прочете ред за това настина епохално събтие. Изгря четвъртата космическа звезда! Защо не Япония, Германия, Дребнобритания, Франция?
137
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айдя ба ! Най посли ши кацнат на лунъта ча чекаме от повичи от 60 години
136
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вече знам че американец е националност.също разбрах че по националност съм европеец.
135
0
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
може и ние да направим така с нашите *** съграждани
134
2
 
11
 
! Отговори
А къде е бати Мъск? преди 4 години
НАСА явно отдавна е изпратила в 6-та глуха мечтателя Мъск .Дето щеше да завладява Марс,а от както направи тоя гаф в Туитър вече и Луната . За разлика от неосведомените Тролчета трудолюбиво плюещи Русия за някой цент в повече,НАСА и Роскосмос подписаха съвместно заявление за партньорство по лунните си програми през септември 2017 .Стартираха съвместен проект "Сириус-19" и дори го завърщиха с участието на Германия ,Франция и Италия тествайки космонавти в симулиран полет до Луната.Мъск ЛИПСВА...
133
3
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До нато вън. Ами не знам за 1969, ама знам че имаше и 1970, 1971и 1972. Защото кацнаха цели 6 пъти. Всичкото това ли го филмираха? И 400 000 души, работили по програмата, всички са във филма? Айде да свалим червените очила.
132
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 141,142 и други подобни. Тази плоча не се ли извъртя вече. Май доста се изхаби.
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До демократ. Това, че ти вярваш, не значи, че е вярно. Навсякъде има ***.оти или тарикати, които правят "сензации" за реклама и пари. Та и този.
130
5
 
8
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Няма невъзможни неща за Америка. Велики!
129
10
 
2
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Това е невъзможно, тъй като до тогава ще започне Великата Последна Война. Ех че хубава ще бъде радиоактивната агония на този свят!
128
2
 
6
 
! Отговори
Муун Чо преди 4 години
Ще останат на Луната, ама чакат, от БТВ да уволнят Слави да им пее..
127
5
 
9
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Американците колонизират Луната и ще наложат визи за руснаците.
126
3
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Горките астронавти...
125
2
 
9
 
! Отговори
така ли преди 4 години
След като ще ги оставят там, да вземат всички наши политици!