Започна умъртвяването на 17 000 свине в свинекомплекс край Русе

Обектът се намира в село Николово
21 юли 2019 18:50,
85
Започна умъртвяването на 17 000 свине в свинекомплекс край Русе
Снимка: Pixabay

Започна умъртвяването на животните от свинекомплекса в село Николово, в който беше потвърдено наличието на болестта Африканска чума по свинете, съобщи БНР.

Още по темата


В комплекса се отглеждат 17 000 прасета на различна възраст в затворен производствен цикъл. Властите уточниха, че умъртвяването на животните ще бъде извършено по хуманен начин.

Зоната се охранява от полиция и движението е ограничено.

Обектът се намира на 9 км от границата с Румъния и попада в зона с регионализация на база риск.

Положителните за наличието на вируса на АЧС проби са получени в рамките на засилен лабораторен надзор на заболяването в свиневъдните обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
НЯКОЙ ОЛИГАРХ ЩЕ НАПРАВИ ГОЛЕМИЯ УДЪР С ВНОС НА МЕСО ОТВЪН. ТАКА СЕ ПРАВИ ИНАЧЕ МНОГО БАВНО НА ДРЕБНО СЕ СЪБИРАТ КАПИТАЛИ. ЧУДЯТ СЕ КАКВО ДА ИЗМИСЛЯТ И ДА УНИЩОЖАТ ЖИВОТНОВЪДСТВОТО НАЦЯЛО. РЕД Е НА ХОРАТА. КАКЪВ ЩЕ БЪДЕ ВИРУСА И ОТ КОЯ ЧАСТ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЗАПОЧНЕ И БРОЯ НА УМЪРТВЕНИТЕ КАКЪВ ЩЕ БЪДЕ. ПОЛИТИКА НА ГЕРБ. НАЕСЕН ГЛАСУВАЙТЕ ПО ДВА ПЪТИ ЗА ТЯХ.
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незабравяйте и тия на Позитано 20
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая ще се разбере, че това е терористична акция организирана от Северната ***.Помнете ми думите!
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 56Това е част от заговора срещу България! Луда крава, птичи грип, избиха на бедняците в Странджа козичките, африканска чума по сви.нете!Ми интересно как тогава баба ти Дора се сдоби с ново стадо от Калоферския Балкан и 19000лв в брой?
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега Нинова да пазари потърпевшите стопани да направят прасетата на койма и да им я изкупи за кебапчета за събора на Бузлуджа.
64
0
 
3
 
! Отговори
йо преди 4 години
Ще почне "Голямо наторяване".
63
1
 
8
 
! Отговори
МироМършата преди 4 години
Лошото е, че сега ще започнат едни приимоциии на свинското в магазините и с контроле орган, като БАБХ не се знае какво ще изядем.
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Един от ганьовцитеспоред теб защо в днешно време учените се мъчат да модифицират органи от прасета за да могат в бъдеще да се присаждат на хора? Защото физиологията на хората и прасетата са близки. Ако се остави заразено месо да се консумира от хора е въпрос на време вируса да мутира и да стане смъртоносен за хората. Тогава няма да четеш за 17000 умрели прасета в една ферма, а за 17000 умрели хора в един град.
61
0
 
3
 
! Отговори
ЗзЗ преди 4 години
До Един от ганьовцитеНе е мой проблема че си ограничен и вместо да четеш световни новини, ти седиш като една кукувица в чуждо гнездо и чакаш някой да ти поднесе новините смелени и директно в гърлото. Отнема точно 10 секунди да отвориш интернет браузъра си и да провериш, че в Румъния например има засегнати над 240 000 прасета. Отговор на останалите ти въпроси също може да намериш сам, но май си свикнал на готово през целия ти живот, а?
60
4
 
0
 
! Отговори
62 до 63 преди 4 години
Признавам си, че съм нощна смяна, но съм охранител, въоръжен, бивш служител, умея да затварям уста.
59
3
 
4
 
! Отговори
Един от ганьовците 2 преди 4 години
Кой твърди, че вирусът от закопаните животни няма да се разпространи чрез подпочвените води? А каква е преживяемостта му във времето? Кажи, сведующий по всички въпроси и най-паче по това да обидиш отсрещния? Ти си абсолютно неподготвен, слабограмотен, а си професионален ръсач на умнотии!
58
2
 
3
 
! Отговори
62 преди 4 години
Кажи си, че си бакшиш и си нощна смяна сега. Бърже, център за студентски бегай.
57
3
 
6
 
! Отговори
Един от ганьовците преди 4 години
До ЗзЗДобре, аз съм ганьовец, но ти си Данко Хаирсъзинът! Ще видим, дали болестта ще се появи в Германия, Полша и Дания! Ти знаеш! Защо не в Унгария, Словакия, Чехия, Холандия? Защо при строгата охрана (или само са се правели, че охраняват, обеззаразяват и т.н.!) АЧС прониква в комплекса?След като болестта не е опасна за човека, защо месото от убитите животни не са обработи по подходящ начин, в автоклави или знам ли как и се оползотвори, а животните се заравят? Никой не казва! Кой твърди, че
56
1
 
5
 
! Отговори
Gruio преди 4 години
Уйде суджука за боко :)
55
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавите в списъка ли са?
54
9
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ЦЕЛТА Е ПОЕТАПНО ДА УНИЩОЖАТ БЪЛГАРИТЕ И ДЪРЖАВАТА! !!!!!!!!! ДАНО ГОСПОД ДА НАКАЖЕ ДЕЦАТА НА ВСИЧКИ ТЕЗИ ГАДОВЕ! !!!!! ОТ БОЛЕСТИ ДА НЕ СЕ ОТЪРВАТ В МЪКА ДА ЖИВЕЯТ БЯЛ ДЕН ДА НЕ ВИДЯТ! !!!!!!!
53
18
 
20
 
! Отговори
ЗзЗ преди 4 години
тази болест ще се появи всеки момент в Полша, Германия и Дания. Само разни *** си мислят че има някакъв световен заговор против България и видиш ли, някой е готов да умъртви прасетата на цяла Европа само и само да направи мръсно на бай Иван и прасето му...
52
0
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А Иван /военното министър/ ще бъде ли сред тях или пак връзкарите ще се измъкнат?
51
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чумата е в село София
50
5
 
36
 
! Отговори
Берлин преди 4 години
Тез ясно имат нямат чума ще ги умъртвите,ами сфинете от свинефермата ГЕРБ вече 10 години са чумави тях кога?