САЩ разочаровани, че Турция купува руска ракетна система

Вашингтон заплаши с налагането на санкции
Обновена: 21 юли 2019 13:29 | 21 юли 2019 13:22, Анисия Иванова
101
САЩ разочаровани, че Турция купува руска ракетна система
Снимка: БТА

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо е разговарял в събота с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу и е изразил разочарование от придобиването от Турция на руска ракетна система С-400, съобщи в декларация Държавният департамент на САЩ, предаде Ройтерс.

Вашингтон се противопоставяше на купуването от Турция на руска ракетна отбранителна система и заплаши да наложи санкции.

Оттогава президентът на САЩ Доналд Тръмп не даде ясно да се разбере дали неговата администрация планира подобни действия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
2
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До анонимен 88Ушанков, дразни се на ***, че са кръстили препарат за почистване с името "бояршник", който става и за пиене.Относно заплахата ти - ела, чакам те. Най - много да получиш "томахоук" в дирника, дето си го бършиш с вестник "Работническо дело"
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, кой иска да се занимава с чобани?
80
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тодар ПравешкиАлоу, ти от прайда, думата "бояришник" ме дразни и ако продължаваш да я употребяваш, ще се наложи да получиш доза глог per ani!
79
0
 
2
 
! Отговори
До Анон преди 4 години
Турция е имала много добри политици и дипломати и благодарение на тях не се изкуши да удари СССР в гръб в най-тежките дни за Русия през ВСВ, когато немските егерски части бяха в Кавказ. Страната им избегна ВСВ. Една от причините е споменът за руската помощ през гръцко-турската война - злато, картечници "Максим", винтовки, нагани, милиони патрони и даже кавалерийски шашки и...инструктори! И турците обърнаха хода на войната!Само наивно първолаче може да допусне, че купуват С-400 за да ги разучат!
78
3
 
2
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
Алоу, ***.Намалете бояришника бре, хора. Размили сте границата между желаното и реалността!
77
0
 
1
 
! Отговори
Шаоо лин преди 4 години
Сирия де не софия
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
със тяхното съдействие убиха руския посланник свалиха руския самолет и спретнаха преврат но тези които трябваше да се сбият се разбраха и нещата не вървят по американският план.
75
2
 
10
 
! Отговори
Борисчо преди 4 години
За сметка на това САЩ са доволни, че бедният изтормозен и гладен Български народ купи самолети за 2 млрд.
74
1
 
10
 
! Отговори
до 71 преди 4 години
Как разбра , че С 400 е най добрата в света?...а ти как разбра че не е? Тя в Сирия не е да пази Асад, ти и това ли не си разбрал....Тартус и Хмейним прочети какво има там първо, аде чао, лекции по геопилитика давам ама срещу пари....чсо
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Анонти пък ако мислиш че експортния вариант има нещо общо с комплексите в Русия значи си поредния нсивник....
72
12
 
8
 
! Отговори
Анон преди 4 години
А всъщност турците ще дадат на американците пълен достъп до устсновките за да ги видят колко струват и да си развият контра- мерките... Такова животно Турция да рита срещу САЩ няма... турците са едни от най- добрите дипломати и никога не биха заложли на бита карта (Русия)...
71
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ТЕЗИ ХАМЕРИКАНЦИ- ИНДИАНЦИ ТРЯБВА ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВАТ СВЕТА! !!!!!! Те вече не са фактор и трябва да се съобразяват с останалите държави!!!! Отделен е въпроса че нашите политици им *** оная работа!!!!!!! Но ще дойде време и всеки ще плаща СМЕТКАТА!!!!!!!
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Империите нямат цел от днес за утре или за 10 години. Тяхната политика е за следващите 50-100 години и така, който и да дойде на власт той си има цел и посока. :)
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още нещо.Тръмп обяснява какъв голям националист е и как уважава свободата на другите народи.Тогава какво правят армиите му по целия свят и защо качва и сваля режими по света без никой да му то е искал като скъсан интересна идея за уважение към другите народи как и тоя е с широки душевни граници демек кандидат завоевател.А защо толкова е загрижен в Европа да управляват фашисти като него че чак им друсна 55 милиона за предизборните кампании и надмина и Путин де.Това е намеса във вътрешните работи.
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 74 трудно е да загубиш нещо, което никога не си имал.САЩ никога не са имали авторитет освен на печени крадци и терористи това им е автоеитета.Това че света им се кланя не е от авторитет а от страх.Защото тоя останал свят и досега не може да се обедини и е в плен на регионални национализми което дава идеален шанс на САЩ да правят каквото си искат.*** авторитет, от къде, за какво имат ли нещо дето да са дали на света и да не е направено от имигранти, освен кретенията на клоуна тиранин.
67
2
 
12
 
! Отговори
преди 4 години
До 75 е защо може да е защото САЩ са крадлив фашистки райх с нагъл диктатор за шеф който е свикнал да изнудва всички да му подписват изгодни само на него сделки и Турция не му се върза на номерата както и Русия Китай Куба Иран и Венецуела и злия перхидролен фашистки гном полудя от бяс и сега се чуди как да им отмъсти и ше умре от злоба.Аз пък не разбрах друго.Даже и да съм съюзник на САЩ защо трябва да купувам тяхно оръжие и да си регулирам вътрешната че и външната политика по техните интереси.
66
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се разочароват още повече почти до лудост длед като Турция си купи и от най модерните самолети Су57 от руснаците
65
1
 
27
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
когато се пишат подобни статии, би трябвало да се предостави пълната картина, а не само върха на айсберга...Турция закупи С-400, защото Америка отказа да продаде на Турция системата Patriot...а защо е отказала, това е по-сложно и много по-интересно...
64
1
 
14
 
! Отговори
2 преди 4 години
За парите , за парите - техният Господ Бог - ги заболя !
63
18
 
2
 
! Отговори
Нашенец преди 4 години
Сега е момента турците, който заминаха преди години, сега да се върнат като Българи.