Над 30 медала спечелиха наши математици от състезание в Япония

Учениците ни мериха сили с над 1900 деца от цял свят
21 юли 2019 12:22, Анисия Иванова
27

България със забележителни резултати от състезания по математика в Япония и Китай. Ученици от София, Русе, Стара Загора и Бургас донесоха на страната над 30 медала и пребориха участници от цял свят. В надпреварата са участвали над 1900 деца, съобщава Bulgaria ON AIR.

С 4 диамантени награди и 28 медала нашите ученици се завърнаха от олимпиадата по математика в Япония, където се изправиха срещу 1900 състезатели от 25 страни.

През изминалата седмица в Хонг Конг се проведе и 22-то Световно математическо състезание за ученици до 13 години, в което взеха участие 36 отбора.

България беше представена от учениците от Столичната математическа гимназия, 125-о Средно училище "Боян Пенев" и Природо-математическата гимназия в Бургас.

А след седмица друг отбор на Математическата гимназия в София ще замине за Южна Африка за ново оспорвано състезание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
честно преди 4 години
Значи 30 деца могат да бъдат подготвени за Олимпиада по математика в чужбина, а на другите деца на България няма кой да обясни елементарни задачи по математика в училище и затова масово едвам изкараха 3-ки на матурата, имам чувство,че само 30 са ,, избраните деца",а другите вълци ги яли.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на тези медали, които са успели да си спеюелят математици!
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствения шанс за България е да затворим границите и да върнем комунизма.В противен случай Българската нация ще бъде обезкървена до 3 милиона половината от които ще са роми. После територията ще бъде превзета от съседните държави.Да не мислите че тази територия ще остане празна? Има много народи които отдавна си точат зъбите и при първа възможност пратят армиите.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Запада отдавна не е нужно да си създава собствени кадри защото това са излишни разходи и време.Много по лесно е да вземе готови обучени кадри напълно безплатно от държави като България.На практика българското държавно образование работи безвъзмездно за западните икономики и интереси.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И се пита в задачката: защо Западът, като е толкова акълия, че командари наляво и надясно, не може да си създаде кадри?
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11Парите са от народа,а после тези математици спечелили медали отиват а учат и работят на апад,за владетелите на света. Съвременни еничари,но доброволни,и заради това,че сме колония.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново липсват имена !!!!Ако са "с провокативни снимки" , задължително ще напишете името. Щом е за стойностни неща, сме като в средновековието - анонимни.
12
1
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Ами тези деца доказват че в бг училищата може да се учи, ако имаш желание.Но...в крайна сметка и вие малко трябва да си възпитавате децата да не са чалгаджии.То няма как да стане всяка вечер вкъщи на ракия салата и Азис...а на другия ден детето в училище...на олимпиада по математика.
11
3
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
може да миришем като п0р, щото съм с "лоши хигиенни навици", но пак съм по-човек от тебе и за разлика от тебе знам Теоремата на Менелай!
10
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нема ли някой да потърси сметка от къде са парите за тия пътувания, и ква полза има "простия" иванчо от тия пътувания "до чикаго и назад". доказваме грънци, като тия дет трошат държавна пара до Антарктида! прости са българите и неграмотни - масово. некадърни, мързеливи и без хигиенни навици! тва е истината! земете се скрийте и не се показвайте!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сащ харесва това...
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!!!!!!! За съжаление, вече са избрани. Преди 10 години се срещнах с няколко ученици от математическата в София. Бяха медалисти от международни олимпиади. Всичките заминаха да учат и работят далече от нас. До момента никой не се е върнал.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите сме измислили математиката и създали компютъра! Българите сме най-умните и красиви хора във Вселената!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bravo, bravo!
5
9
 
7
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
той и Гришо спечели Уимбълдън за Юноши и дотам. В общи линии същото е и с българските математици... като мабки добре, но след това нищо... няма иновации, няма оригинална мисъл, радва се на висока, но отново р0бска (щото шефовете му правят милиони, ако не милиарди), заплата в американската ИТ компания.
4
1
 
5
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Браво! След пет години ще има програмисти и за НАП.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давам най-много 10 коментара под тази новина.Най-много 2 положителни.Друго си е ако беше за Русия, Луната и ланския сняг.
2
6
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВСИЧКИ КОИТО СЕ СПРАВЯТ ПОЛУЧАВАТ ЗЛАТНИ МЕДАЛИ АМА ВСИЧКИ НАД 1000 ДАДЕНИ ЗЛАТНИ МЕДАЛИ КАТО НА ПАНАИРА Е !!!ТЕЗИ СЪСТЕЗАНИЯ ПО МАТЕМАТИКА СА ПЪЛЕН ФАРС СЕГА И ЗА В БЪДЕЩЕ!
1
3
 
12
 
! Отговори
Алгебра&геометри преди 4 години
Колкото и да са умни няколкото дечица от отбора по математика, на фона на безпросветната чалгария и простотия в образователната система, изглеждат като мнооого малко изключение от правилото.