Желязков и сръбският му колега провериха магистралата до Ниш

Двамата министри поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в Цариброд
20 юли 2019 20:43,
13
Желязков и сръбският му колега провериха магистралата до Ниш
Снимка: BulFoto

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков заедно със сръбския вицепремиер и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович провериха строителните дейности по изграждащата се магистрала в Сърбия, по направлението от Ниш до границата с България, предава БТА.

Двамата министри поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в Цариброд и проведоха работна среща с кмета на града Владица Димитров, съобщи министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България.

Още по темата

По време на разговорите министър Росен Желязков заяви, че има ръст на туристическите и бизнес пътуванията между България и Сърбия и затова е необходимо да се работи за ускореното развитие на пътищата. Той изтъкна, че основната цел е да постигнем необходимата свързаност и интегрираност на пътните и жп връзки, така че да има по-добра инфраструктура между двете държави.

Министър Росен Желязков обяви, че по Коридор 10 от българска страна се работи по два пътни проекта, за подобряване 32-километровата отсечка по направлението София - сръбска граница. Проектите са на обща стойност 235,2 млн. лв., като част от средствата са осигурени по Механизма за свързване на Европа на ЕС, а останалите са от републиканския бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе,аборигени!Вие,дето непрекъснато плюете по правителството(с основание),кажете,какво направихте,за да изметете не само това правителство,но и цялата партийна банда и да вземете нещата по управлението си в собствените си ръце????Какво,бе,мехурчета от блатния газ,в който сте се превърнали и вие и целият НИ БЛАТЕН ПЛАНКТОН,МИНАВАЩ НА КНИГА,ЗА "НАРОД"???Стйте си в блатото,упражнявайте хорово хленчене и непрекъснато изчезване,като пръснали се блатни мехурчета!После все другите ви са виновни!!!!
9
6
 
8
 
! Отговори
човек преди 4 години
Сърбия, държава която е била във война като последствие от разпадането на Югославия и още не се е възстановила, е в пъти по-добре от България.Единствено заплатите им са като нашите приблизително, но не са само заплатите единственият проблем.Как ще върнем българите от чужбина?Никак! Защото и пет хиляди евро месечни заплати да им предложим пак няма да се върнат, при положение че им предлагаме несигурност, анархия и беззаконие.Днес пет хиляди, утре и пет лева няма да получат - кой гарантира?
8
7
 
16
 
! Отговори
1 преди 4 години
Абсолютен срам! От Истанбул до Лондон единствената отсечка дето е коларски път е тука!!И да проверяваш, и да не проверяваш Сърбия е по-добре във всяко едно отношение!
7
0
 
8
 
! Отговори
Контрабанда преди 4 години
Първата магистрала, която беше завършена при "демокрацията" е софия-свиленград, на кого му пука за останалите, важното е далаверата да върви.
6
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сръбската граница само бодлива тел и противотанкови заграждения. Знаем ги ние сръбските гадови.
5
5
 
41
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Тиквите от ГЕРБ да видят как в страна дето още не се възстановила от войната и разпадането на СФРЮ се строи магистрала от Трейс и без евро финансиране. И там има кражби но не са 90% както в България. На бас, че тяхната ще изтрае 30г, а когато завършат отсечката до Калотина на следващият ден ще е за ремонт.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има какво да види и да се научи без ЕС стандарти и солидарност, но сърбите го могат за съжаление от на в ЕС и Бойковата ЕС -солидарност...
3
3
 
18
 
! Отговори
От Берлин до 2 преди 4 години
Не можеха да се разберат, кой, коя фирма да открадне парите от фонда... Не им пока изобщо да има магистрала до границата! Бай *** Тиквата е виновен....
2
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срамота, сърбите какви магистрали направиха, ние 50 км не можем да вържем до София, великата държава от ЕС. Поредния срив по границите днес.
1
1
 
21
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Желязков да не е решил тази година да печата бюлетините в Сърбия, че толкова се е загрижил за пътя?