Lasurit

300 000 германци живеят в караван или кемпер

Юли 20, 2019
300 000 германци живеят в караван или кемпер

300 000 германци живеят в караван или кемпер

Реклама Honda ZR-V
Животът в кемпер или караван може да бъде много удобен. Някои германци го намират за толкова уютен, че изцяло живеят там. Предполага се, че около 300 000 души в Германия живеят предимно или постоянно в къмпинги в караван или кемпер.

Те често нямат друго място на пребиваване и наемането на място от операторите на къмпинг е постоянно. В продължение на десетилетия това постоянно живеене в кемпери или каравани се толерира от много общини. Много от тях улесняват ситуацията, като приемат проформа за пребиваване основен адрес, а къмпингът се води второ жилище.

Много постоянни къмпингари дори са регистрирали основното си местожителство в къмпинг. Възниква въпросът дали това е законово допустимо. По мнението на експерти от застрахователя ARAG всеки може да регистрира основното си местожителство в района на къмпинга в съответствие със съществуващите правила на закона за докладване.

Въпреки това, разпоредбите на закона за докладване на адрес се сблъскват с правилата за строителството. От една страна, животът в къмпингите може да наруши закона за строителството, защото местата са в зони за отдих, в които това не е позволено. От друга страна, малките терени често не отговарят на приложимите разпоредби за противопожарна безопасност. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024