Откровено от Путин: Руснаците и украинците са една нация

Двете страни трябвало да намерят път за интеграция
Обновена: 20 юли 2019 16:40 | 20 юли 2019 16:30, Камелия Цветанова
163
Откровено от Путин: Руснаците и украинците са една нация
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин казва в интервю за американския филмов режисьор Оливър Стоун, че според него руснаците и украинците са една нация и че двете страни трябва да намерят път към интеграция, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата


Путин е дал интервюто на Стоун на 19 юни и части от него са използвани във филм на режисьора за Украйна. Пълният текст на интервюто е публикуван днес от Кремъл, предава БТА.

"Мисля, че руснаците и украинците са един народ, една нация фактически. Когато земите, които са сега в сърцето на Украйна, са се присъединили към Русия, всички са мислели за тях единствено като за руснаци", казва руският президент и добавя: "Ние можем да използваме това като полезно предимство при някаква форма на интеграция".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: УкрайнаРусияПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
12
 
! Отговори
Само да попитам преди 4 години
Ако напишеш имунна или някоя друга неприлична дума те цензурират. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли защо е така ?И още - защо ме изтриване, вече за 11-ти път ?Имате ли там нек'ви правила или всеки може да си прави каквото си иска ?
111
4
 
4
 
! Отговори
Анонимус преди 4 години
До АнонименЛетописецът Нестор от Новгород, чааак през 12 век, написал, че Киевская Русь била основана от Рюрик...Това е единственото сведение за Рюрик и е легенда. Има допускане, че се е касаело за посредническа роля на въпросния в междуособни борби между руски князе, а не за основаване на Руската държава. А Киев и Новгород са твърде отдалечени един от друг. Едни от основните признаци за разпознаване на легендите са различно време и място. В случая имаме точно това! Цели три века разлика!
110
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До АнонименТочно това означава! Името "Варангианс" е дадено именно на скандинавските/викингските/ търговци от гърците. И прието от руснаците във формата "варяги". А търговският път е именуван в руската традиция като "от варягите към гърците" и обратно.
109
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЦитат:"Владимир на Киевска Русь е варяжки принц"Не е вярно!"...Существует теория о том, что летописный Рюрик вымышленная фигура и искать его этническое происхождение бессмысленно". И.Н.Данилевский-"Рюрик -это легенда".
108
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варяги не означава непременновикинги. Това е наименованиепо занятие -- хора, които сезанимават с търговия или сграбеж -- от wara -- стока илиот вор -- крадец + суфикс -яга.Напр. на български съществуватдуми работяга, бедняга.
107
2
 
4
 
! Отговори
Ха преди 4 години
До руски тролДвете думи са съвсем различни по значение и като не знаете руски, не пишете подобни смешки!
106
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
До АнонименТова няма нищо общо с темата.
105
8
 
6
 
! Отговори
Име преди 4 години
До АнонименНе е истина! Приказката за Рюрик и руските претенции за това, че князете им са били смесени с варягите, е взета само от един провинциален хронист, без никакво потвърждение! И авторитетни руски източници не признават това твърдение. Обекнимно погледнато, в езика няма никакви следи от викингите, нито в обичаите и религията! Ако викингите бяха основали руската държава, щяха да въведат католицизма!
104
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се укрепват връзкитемежду Русия и България, аукрайна трябва да се игнорирадокато не влезе в правилнитерелси.
103
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
До бАко Путин го каже, ще е вярно! А и погледнато в исторически план, може да се обоснове. Защото монголите са владяли Китай, както и Русия. И може да се приеме, чу китайци и руснаци са една нация. А и обликът на много руснаци е монголоиден, както и много татари в Русия са бели и руси.
102
3
 
2
 
! Отговори
Бай преди 4 години
Една нация, два езика...а"укропите" не щат да са в РФ! В съветско време в Украйна фирмени табели на украински език красяха магазини и прочие.Да не говорим за историческите факти. Путин е гениален откривател като историк и изследовател на етносите.
101
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи Путин си признава че е хохол и убива себеподбните си.
100
10
 
23
 
! Отговори
б преди 4 години
Като му гледам фейса по-скоро китай и русия са една нация...
99
8
 
9
 
! Отговори
до 115 преди 4 години
чудно за полските алкохолици кой ген ще определиш експерте....и къде е викаш Швеция....
98
21
 
12
 
! Отговори
:):) преди 4 години
абе големи експерти, дървени философи, щом е да плюете Русия разбирате от клечки за зъби през история до космически кораби.
97
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алкохолизма при руснаците е наследен от варягите,известните скандинавско шведски пияници!Много силни гени ,пръснати и цяла Русия!Когато варягите се включват в охраната на римския император в Константинопол всички са втрещени от размера на пиянските оргии!Но къде е сега Щвеция в своето развитие,къде РФ!
96
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно обратното!Киевска Русь е на украинците,няма нищо общо с варягите от Север!Владимир на Киевска Русь е варяжки принц и по стечение на обстоятелствата създава държава,но местното население ме са руснаци!Впоследствие измества измества столицата в Москва!Русь не е аналогично на руснак,а присвоено!Т.н. днешни руснаци в Украйна да пришълци от Север!А украинците като наши братовчеди имат смесени гени на скити,прабългари и траки!Путин да си огледа монголоидните черти!
95
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами четесе благодарствен молебен за Царя ( немец между другото )и войнството Орловския полк Украинци ФАКТ БЛЯНСКИЯ полк Беларуси пак Факт ..Тоеа гудняев би трябвало да го знае като поп Канон си е Ама като е *** чекист ...
94
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руското смерд ( смрат) баш в московия си го ползват за народа ФАКТ
93
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе и воняшти Смердове са били не само халобци