Щатът на пожарната запълнен на 100% до края на годината

Пожарна разполага и с 3115 доброволци в страната
8
Щатът  на пожарната запълнен на 100% до края на годината
Снимка: Булфото, архив

Проблемът с недокомплекта на българската пожарна е на път да бъде 100 процента решен, каза в Кърджали директорът на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" /ГД "ПБЗН"/ главен комисар Николай Николов, предава БТА.

По думите му, в момента има конкурси за назначаването на 79 нови пожарникари, с чието попълнение към края на годината се очаква недокомплектът на българската пожарна да е под един процент.

"На практика всички вакантни длъжности за пожарникари и спасители ще бъдат запълнени. Не така обаче стои въпросът с техните ръководители", обясни Николов. Той допълни, че при тях все още има недостиг, но се работи и се обявяват конкурси.

Директорът на ГД "ПБЗН" каза пред журналисти, че се върви към нов закон изцяло за доброволчеството в България.

Към момента българската пожарна разполага с 3115 доброволци в страната, които са преминали обучение, имат и прилична защитна екипировка, добави той. Доброволни противопожарни отряди има във всички области в България, но не във всички общини, отчете Николай Николов.

Той уточни, че в осем общини с под 20 хил. души население все още изпитват трудности при набирането на доброволци.

Посещението на директора на ГД "ПБЗН" в Кърджали бе по повод на освещаването на новоизградения по инициатива на пожарната служба, с дарителски труд и средства, параклис "Св. пророк Илия" - небесен закрилник на пожарникарите. На освещаването стана известно, че това е четвъртият храм в страната. Сред гостите бяха областният управител на Кърджали Никола Чанев, директорът на ОД на МВР комисар Венцислав Момчилов, директори на институции, граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Николовщатпожарникари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
31
 
! Отговори
хах преди 4 години
Познавам един пожарникар . Завършен лентяй . Преди години не са го приели в милициЮнерското и от нямане какво да прави отишъл и завършил пожарникарско училище . Назначили го след това като отговорник за противопожарната безопасност на театъра в града. С офис и задължението поне веднъж годишно да проверява пожарогасителите в сградата . Със всички права и привилегии на полеви пожарникар . Пенсионира се преди 2 години . Дебел и все така мързеелив не свършил нищо полезно през съзнателния си живот.
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мдаа Никой нема да напусне ще си остане на заплатка плюс пенцийка до като го изгонят. В големите градове наистина пожарникарите имат работа и то сериозн. В малките градчета си е хотел Рай. След смена на полето, домати, чушки, лозя, бостани - отпочинати ора.
4
0
 
34
 
! Отговори
somebody преди 4 години
По пожарникари на глава от населението сме на първо място в Европа и на трето ( след КНДР и Куба) в света
3
0
 
34
 
! Отговори
Мдаа преди 4 години
Поне 80-100 човека ще се пенсионират или напуснат поради някаква причина до края на годината и в началото на следващата отново Недокомплект.
2
3
 
32
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Няма що : това което наричате пожарна е събрано в 5-6 града .В по голяма част от все още българската територия пожарна , доктор и полиция идват на другия ден
1
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали пищяхте че нямало пожарникари и полицаи?Как нямало кой да пази и да бори престъпността?Пък то-ушев,пожарникар,пожарникар,ушев.Какво значение има?Бг е 6 милиона.2 милиона пенсионери скоро ще се споминат ,2 милиона ромале и към половин милион бъдещи емигранти.Накрая ще останат само държавни служители и роми.И двете прослойки на социал.Много бутафорна държава.Ще е готина картинка-милион и половина пенсионери ровещи в кофите щото роми и милиционери и пожарникари осигуровки не плащат.