Храните, които предизвикват подуване на лицето

Какво да не ядем на вечеря, за да не сме подути на сутринта
20 юли 2019 13:08, Илияна Николова
2
Храните, които предизвикват подуване на лицето
Снимка: istock

Как се събуждате сутрин? Лицето ви е по-често подпухнало, особено в зоната около очите или сте по-свежи? Има много причини след събуждане и през останалата част от деня, лицето ни да не изглежда толкова привлекателно, колкото ни се иска. Една от най-честите се крие в храните и напитките, които консумираме. Наред с алкохола, вижте какво е добре да избягвате да консумирате, особено на вечеря, за да не се подувате в лицето.

 
Солени храни
 
Натрият кара тялото ви да задържа големи количества вода, което ви кара да се чувствате и изглеждате подпухнали. Това важи особено за дамите, които често имат хормонални колебания точно преди настъпване на месечния цикъл. Консумирането на повече солени и кисели храни, ще накара тялото ви да задържи повече излишни течности, което е причина за дискомфорта ви. Затова седмица-две преди менструацията, опитайте да консумирате по-малко храни с натрий.
 
Масла за готвене
 
Някои масла за готвене като царевично олио, масло от шафран или рафинирани мазнини, понякога могат да са причина на сутринта да изглеждаме подути в лицето. Всичко зависи от това как вашето тяло реагира на тях. Затова е добре да обърнете внимание на менюто си и ако искате на сутринта да сте свежи, не вечеряйте с пържени и мазни храни. Опитайте с такива, които ви осигуряват омега-3 мастни киселини като зехтин, ленено и рибено масло. Наблюдавайте как тялото ви ги обработва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие колко хора познавате, които си пържат кюфтетата с масло от шафран?!
1
0
 
43
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Има и статии, които подуват мозъка...