Протест за нощен труд ли? МВР да си разпредели бюджета!

Доходите на държавните служители скачат с 10% от 2020 г.
27
Протест за нощен труд ли? МВР да си разпредели бюджета!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов поряза очакванията за ръст на парите на полицаите за нощен труд.

Още по темата
Навръх професионалния си празник 5 юли униформените поискаха заплащането да се увеличи 10 пъти, като от 0.25 лв. стане 2.50 лева.

Във Варна днес премиерът напомни, че с новия бюджет 2020 г. доходите на държавните служители ще се увеличат с 10%, за което е поел ангажимент.

"Да седнат МВР и да си ги разпределят кое е за дневен и кое е за нощен труд. В противен случай и морякът ще каже, че иска нощен труд. Всички искате, затова има приоритети", коментира той във Варна, цитиран от "Фокус".

По думите му българските пожарникари са герои и заслужават много уважение. В работата си залагат живота си.

"Когато спят, цялата държава е щастлива", каза Борисов.

След като наблюдава военното учение, той посети обновената сграда на пожарната служба в кв. "Аспарухово".

Премиерът изтъкна пред служителите, че държавата продължава да осигурява най-добрата техника за работещите в пожарните служби.   

Борисов каза, че над 700 нови пожарни автомобила са били закупени по време на неговото управление и те са най-добрите в Европа.

"Над 8000 защитни облекла са купени. 26 сгради на пожарни в момента се ремонтират, а 4 са готови. В следващия бюджет са написани и кои нови ще правим", допълни министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 4 години
За по голямата част от служителите на МВР са им дори много!!!
23
5
 
4
 
! Отговори
f преди 4 години
По живково време бяха роби и мълчаха. Имаше предприятия, пожари бол, за 100,130 и се(ги) пенсионираха на 48,50,52 със хонорар от 170 лева. А сега - заплати, пенсии, часно, село, по на 35 години, имат жилища по няколко, 2 деца, коли 2,3, виж нап, да им даде Батето им Борисов. Хората мизерстват, полицаи, пожарникари, военни и много други. Много са се променили хората, само Пари, Пари и Само Пари...
22
3
 
3
 
! Отговори
🤣 преди 4 години
Няма Как ще лежи в затвора
21
0
 
7
 
! Отговори
Марко преди 4 години
Всички българи полагащи нощен труд получават същата сума, а те хич не са малко за съжаление, но КРИБ и дума не обелва за това.
20
1
 
3
 
! Отговори
Му ха ха ха преди 4 години
Този да се прави още на хитър, ама изборите идват и тогава друга песен ще запее. Да не стане с такова отношение да започне да търси със свещ полицаи и да няма. Ще му се наложи да приема хора от кол и въже, *** /роми/, турци, всякакви криминално проявени и гърчави, полуграмотни и тогава ще видят, на какво ниво ще стане родната полиция.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПО ДОБРЕ ПРОДАВАЧ В МАГАЗИН С 1500ЛВ, ОТКОЛКОТО ПОЛИЦАЙ ИЛИ ПОЖАРНИКАР ЗА 800ЛВ.
18
11
 
7
 
! Отговори
Re преди 4 години
Заплатите в държавния сектор са малки,защото и работата е малко.Аз изпотен полицай и държавна служителка не съм видял.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой краде, краде тия тридесет години. Вече от държавната ясла стана трудно. И бушоните почнаха да прегарят.
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До истинана. -Истината е , че частния сектор стачки не прави. Както и няма пред кого да плаче зада взима пари. Частния сектор не е за завист.Това са Истините.
15
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да им се махне нощния труд ,а не да се увеличава, защото денем спЪт. От месец насам днес видях един полицай да пише нещо на едно кръстовище.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦК на ГЕРБ не казва кои ще са им кандидатите след 2 месеца
13
4
 
24
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Броя на държавните служители всяка година намалява, заплатите леко се увеличават, но желаещи да работят няма - заплатите са малко над минималната.Заплатите в частния сектор реално са над два пъти по-високи от заплатите в държавния сектор, но официално се водят малко по-ниски - разликата е заради огромния дял на сивата икономика и плащанията на ръка. По-високи заплати в държавния сектор по принцип подтиква и частниците да вдигат заплатите.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 2020 ГЕРБ щели да увеличат заплатите на програмистите в НАП от 600-700 лева на 660-770 лева. (10%). В същото време минималната работна заплата ще "скочи" от 560 на колко? 610-620 лева или ще си остане 560 лева?
11
6
 
14
 
! Отговори
МВР преди 4 години
Да спрат да плаща данък, такса смет, ток, вода на един частен футболен клуб (:Левски) и да си плащат на служителите с
10
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Изнасяйте се от Бг"колко е била държавната администрация...времето на Т. Живков"около 8 милиона, то частен бизнес не е имало тогава
9
2
 
20
 
! Отговори
НАП преди 4 години
А приходите от НАП (законни и незаконни) който текат към София защо не ги пипат? А от агенция митници паричките от капитан Андреево? Гоше, кажи си....
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3 Да бе, скачат като хвърлен бетонов блок. Заплатите в държавния сектор на ниво служител са пълна скръб, виж началник отделите и разни директори там са добре, за другите едни 7-800 лева колкото да не умрат и толкоз. Частния сектор дава далеч повече, жална ни майка из северозапада, че няма частници да ги търсиш със куче.
7
0
 
9
 
! Отговори
Р.Ралин от рая преди 4 години
Болна Тошка за кокошка!
6
2
 
29
 
! Отговори
Бай Миле преди 4 години
То бива наглост, бива, ама чак пък толкова?! Не стига, че всички дирекции на МВР спират автомобили за проверка и оттам папка, ами и нагли! Че до кога ще харчите народна пара за четири служби с една функция?? Тоя Маринов мн зле бре! С ЕДНА функция-жандармерия, охранителна, КАТ, сигма и това е да спират автомобилите!!! А стига бе! Маринов, спри се вече, това никога не е било от твоите предшественици, а на теб скоро ти се вижда края! Наглеци
5
8
 
33
 
! Отговори
Изнасяйте се от Бг преди 4 години
Може ли да направите елементарна аритметика докога ще продължава сегашното положение?Значи - държавната администрация постепенно нараства. Може ли някой да направи сравнение колко е била държавната администрация, МВР и ДС по времето на Т. Живков и колко е сега? Тиквата Боко увеличава заплатите на администрацията, взема държавни борчове да им плаща огромните заплати, а те гласуват за ГЕРБ.И така... докато некадърниците от ГЕРБ и тия на държавна хранилка фалират държавата.