Шефове на АГ-болници с нови имоти, най-богат - проф. Начев

Началникът на "Св. Екатерина" си купил къща в Испания
51
Шефове на АГ-болници с нови имоти, най-богат - проф. Начев
Снимка: архив, БулФото

Проф. Генчо Начев отново е най-богатият лекар, става ясно от декларациите пред КПКОНПИ на директорите на болници. Шефът на “Св. Екатерина” е добавил нов имот към досегашните 15 и над 500-те декара гори - купил къща в Кумбре дел Сол, Испания, за 700 хил. лв. с пари от продадена земя в “Бояна”, пише "24 часа".

Проф. Начев и съпругата му имат по влогове общо над 5,5 млн. лв., отделно 1,7 млн. в пенсионни и инвестиционни фондове, ДЦК за 300 хил. лв. Професорът участва в 6 дружества и кара Порше.

Още по темата
На този фон министър Кирил Ананиев е скромен - 100 хил. лв. от заплати. Заместникът му д-р Бойко Пенков има 250 хил. лв. на влог.

Шефът на НЗОК д-р Дечо Дечев има мезонет в Гърция, магазин в София, два апартамента и къща в столицата плюс къщи в Рибарица, Чехларе и Негушево. Няма имотни промени, а от заплата декларира 85 513 лв. Отпреди държи в наши и чужди банки 237 хил. лв. и 260 хил. евро.

Солидно богатство е обявил директорът на психиатрична болница “Св. Наум” акад. Иван Миланов - 4,1 млн. лв. на влог. От заплата е спестил 70 хил. През 2018 г. съпругата му е получила 3 апартамента в Поморие и къща в Пловдив.

Шефът на “Майчин дом” проф. Иван Костов е купил апартамент в София за 338 хил. лв. и две паркоместа за по 18 хил. Наличните му средства са 307 хил., на влог държи 240 хил., теглил е заеми за милиони от чуждестранни банки, за да си купи облигации.

Колегата му шеф на “Шейново”  Румен Велев се е сдобил с 3 апартамента в София, офис и гараж. В родния Петрич е взел парцел и две къщи в съседни села - общо 400 хил. лв. за всички имотни сделки. С жена му имат на влог над 1,1 млн. лв. и още 20 хил. във фонд.

Шефът на “Пирогов” проф. Асен Балтов е посочил 21 хил. лв. на влог и 40 хил. във фонд, връща 138 хил. лв. заем, придобил е морски имот в Арапя. Началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски има 205 хил. лв. в банки и изплаща кола на лизинг за 100 хил. лв. и потребителски заем.

Колегата му в “Света Анна” д-р Славчо Близнаков е декларирал влог от 232 хил. и заем от 270 хил. лв., а доц. Костадин Ангелов, който ръководи Александовска болница, има спестени 40 хил. плюс 35 хил. по дебитна карта от заплати.

С цели 27 имота и още толкова ниви е шефът на УМБАЛ - Бургас д-р Бойко Миразчийски.

36 болнични директори не са подали декларации пред КПКОНПИ, сред тях на Правителствена проф. Любомир Спасов и на ИСУЛ проф. Бойко Коруков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
Красимир преди 4 години
Не ви ли намирисва на корупция и прокурор.
48
0
 
5
 
! Отговори
Нещо не ми е ясно преди 4 години
Странно, имаме прекрасни лекари милионери като Начеф, но народецът позмря малце...
47
1
 
3
 
! Отговори
ОЗАПТЕТЕ СЕ! преди 4 години
КОГАТО "ЗАКЪСАТЕ" -ПАК ДО ТЯХ ЩЕ ОПРЕТЕ !И ТЕ СА СМЪРТНИ - НИКОЙ НИЩО НЕ ОТНАСЯ В ГРОБА
46
0
 
11
 
! Отговори
Пациент преди 4 години
Ето къде отиват нашите пари за здраве! "Пир по време на чума". С какви очи милионерът проф.Начев/вярно е , че е голям специалист в областта си/, непрекъснато канен за коментари по телевизиите, винаги казва, че парите за здраве са малко! Как ще са много когато шепа титулувани и ръководители на болници гребат с ръце и крака! Възмутително!Скъпи, прескъпи пътеки, узаконен рекет чрез избор на екип и т.н.
45
0
 
10
 
! Отговори
Стою преди 4 години
Възмутително ! Данните за финансовите възможности на медицинските ни " светила" говорят , че няма основание да се повишават заплати на ръководния персонал , а само на низшестоящите. Ето защо са ниски заплатите на редовите лекари и мед. сестри.Извод : У нас няма хуманно мислещи мед. началници , а занаятчии.По села и паланки има по- заслужили за високи заплати лекари , отколкото " големите" шефове в градовете.
44
0
 
6
 
! Отговори
е преди 4 години
е нали са им ниски заплатите, как така? Или вече всичко е фалшиво?
43
8
 
2
 
! Отговори
Az преди 4 години
Проф. Генчо Начев жив и здрав да е, той голям хирург и Човек , той трябва да е пример за всички лекари и управляващи !!!!
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,после се чудете къде са отишли парите за здраве!
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези няма да ги мислим, те са построили светлото бъдеще! ;)
40
0
 
4
 
! Отговори
Здравна каца преди 4 години
Другият аспект на демографската катастрофа.
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Често тези индивиди можеш да ги видиш по студията на телевизиите.Малко им е!Време е да сложим портретите им до тези на Левски и Ботев,да гледат поколенията какви извращения допуснахме,като обезличихме обикновения човек,а си създадохме такива медицински богове,посветили се на Мамона...
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко били парите за здраве,ама много ви здраве!Затова болниците имат задължения!Хипократова клетва... дрън,дрън, друго си е Коста Дел Сол,акционерни участия,горски масиви?Къде е медицината във всичко това бе , Начев?
37
0
 
21
 
! Отговори
Бонго преди 4 години
Шефът на "св. Наум" - акад. Златна писалка - той разписва употребата на най-скъпите илачи в психиатрията и очевидно фарма фирмите добре се отблагодаряват. А редовите лекари теглят хомота с под 1000лв. заплати там.
36
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето тези взимат парите на останалите лекари. Но не само те . Има една група от кардиологията които не подават декларации а вземат по 50 хил. и нагоре пари. Къде са данъчтите. Хакера да не се окаже поръчан от бяла престилка.
35
3
 
4
 
! Отговори
Тодор Костадинов преди 4 години
Бог да поживи проф. Начев !И самолет да има, пак ще го благославям !Благодарение на него аз още имам майка !
34
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а аз се чудя защо младите медици емигрират в чужбина :) бедно ми бедно здравеопазване :) иначе едил лекар и особено голям специалист трябва да печели добре, но за българския стандарт доста ми се вижда и произхода странен. Имаш 200 хил лева, а изплащаш и плащаш лихви за кола на лизинг, имаш стотици хиляди и тегли милиони от банка за да купиш облигации.. дали не се перат пари...?
33
2
 
11
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Това дране от болния допълнително забива нож в нацията ни - всеки, като знае какви са пари за раждане, прегледи, ако ти се разболееш, и се отказва да има второ, а за трето - само *** се навиват
32
1
 
29
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Лакомията няма граници! 500 дка гори, 15 имота... за какво са му? Как ги е изкарал не знаем, но такова ламтене не е нормално!
31
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милионери в държавни болници!!! Ето защо те са търговски дружества! Точат колкото могат и си определят каквито заплати решат! Хайде нека отидат на Запад в държавна болница и да видим как ще станат милионери. Цинизъм.
30
1
 
23
 
! Отговори
ОФ преди 4 години
Е затова едно време имаше Белене !