Skoda Monte Carlo

Испанска компания разработи Dacia Sandero R4 (Видео)

Dacia Sandero R4

Dacia Sandero R4

Реклама Opel Stock
Създадената през 2006 година испанска компания ASM Motorsport, която се занимава с разработка и подготовка на състезателни автомобили, разпространи информация за новия си проект- Dacia Sandero R4, превърнал се в реалност в резултат на създаването на новата категория от Международната автомобилна федерация (FIA).

"Вярваме, че бъдещето за частните и спонсорираните рали пилоти минава през изключително конкурентните R4 автомобили, които са заченати под стриктното правило за ограничаване на разходите", коментира Алекс Сабатер, изпълнителен директор на ASM Motorsport.

След 12 месеца развойна дейност, ASM Motorsport осъществи първите реални тестове с рали колата Dacia Sandero R4, която е една от първите състезателни автомобили от новия клас R4 на световната моторспорт сцена, който от своя страна има за цел да направи автомобилния спорт по-достъпен с минимални разходи за базата и експлоатацията.

Новоразработената Dacia Sandero R4 идва със сериозно подсилено и обезопасено купе, а механизацията на колата е създадена от специалиста в областта Oreca. Задвижването на рали колата е повечеро на 1.6-литров турбоагрегат, предавателната кутия е пестепенна секвенционална, а задвижващи са и четирите колела.



От ASM Motorsport анонсират, че Dacia Sandero R4 е само с половин секунда по-бавна на километър от R5 състезателен автомобил, но в същото време разликата в цената на двата автомобила е значителна. Според калкулацията на испанската компания, цената на километър е 50% по-ниска при R4, а първоначалната инвестиция за автомобила е с 30% по-малка. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии