New Dacia Duster

Tежките товари изискват премиум гуми

Tежките товари изискват премиум гуми

Tежките товари изискват премиум гуми

Реклама Opel Stock
Не всички туристи искат да отидат на почивка в оживени големи градове и скъпи хотели – мнозина предпочитат къмпинг. Популярността на къмпингите се е увеличила през последните години, например в Германия, Чехия и Полша. За да се насладите напълно на почивката си с кемпер, трябва да се уверите, че гумите са добри и подходящи за превозното средство: колкото по-тежък е товарът, толкова повече се изисква от гумите. За безгрижно и безопасно пътуване, поддръжката на гумите е от ключово значение.

Популярността на моторните домове, кемперите, модифицираните ванове постоянно нараства. Например, от януари 2019 г. в Германия са регистрирани 532,687 моторни домове и каравани, според Германския централен регистър за превозни средства. Ето защо производителите не се колебаят да проектират по-усъвършенствани, по-луксозни модели.

Кемперите са тежки и дори още по-тежки, когато са пълни до горе за лятно пътуване. Гумите, монтирани на тези превозни средства, трябва не само да издържат прекомерното тегло от няколко тона, но и да осигуряват стабилност върху всички видове терени и настилки, от гладка асфалтова повърхност и път с чакъл до романтичен плаж и горски пътеки. Преди да се отправите към следващото пътуване с кемпер или каравана, не забравяйте да проверите гумите – тяхната възраст, ниво на износване и подходящото налягане. По-високото налягане в гумите подобрява стабилността на автомобила и намалява генерирането на топлина в тях. Това прави автомобила по-лесен за управление и подобрява трайността на гумите.

„Гумите трябва да отговарят на условията на местата, където ще ви отведе почивката. Така че, имайте предвид, например, индексите на скоростта или натоварването“ , казва Мартин Дражик, Продуктов мениджър на Nokian Tyres Европа.

Дълготрайните гуми са задължителни за караваните, за да сте сигурни, че пътуванията ви са безопасни и безгрижни. Гумите на Nokian Tyres за ванове и кемпери включват технологията Aramid Sidewall. Страниците на гумите са подсилени с изключително здравите арамидни влакна, които осигуряват изключителна издръжливост и безопасност при всякакви условия.

„Благодарение на арадмидната технология, сега е имаме първокласна устойчивост на различни терени. Арамидните влакна, които се добавят към каучуковата смес, подсилват страницата на гумата, като по този начин увеличават издръжливостта към прорези и удари в скали, дървесни корени, дупки или бордюри, които иначе лесно биха могли да повредят гумите. Същият материал се използва в авиационната и отбранителната промишлености.” , добавя Дражик
Първокласна издръжливост за ванове и кемпери

Популярната лятна гума Nokian cLine Van със страници, подсилени с арамид, предлага стабилност, уникална издръжливост и безопасност при взискателна употреба. Безопасността на комфортната и здрава гума е увеличена до максимум със специалната каучукова смес на Clinch, която гъвкаво се притиска към джантата, което прави зоната на бордовете по-устойчива по време на транспортирането на тежки материали. Това нововъведение успешно свежда до минимум шума в кабината на автомобила. Централното ребро на гумата се стабилизира от вълнообразен прорез, който намалява опасността от аквапланинг при внезапни летни дъждове и помага на гумата да запази формата си и да е устойчива на износване. Наскоро гумата се класира на четвърто място в германския тест за летни гуми ADAC 2019 и беше оценена за добрата консумация на гориво и слабо износване.

Здравата лятна гума Nokian cLine Cargo е предназначена за тежкотоварни автомобили и осигурява отлично управление дори при пълно натоварване. Приложената арамидна технология и каучукова смес Special Clinch с редица стабилизиращи и поддържащи елементи гарантират издръжливост на гумата дори и при по-високи натоварвания на колелата при лекотоварните и транспортните камиони. Гумата е идеална за професионална употреба. Promobil, немското списание за автомобили, награди Nokian cLine Cargo с 2-ро място в летния тест за гуми за 2019 година, като гумата бе описана като „изключителна и абсолютно непобедима на сух терен, с къс спирачен път в сухи условия и много висока стабилност на шофиране при тест за смяна на платно”. Гумата е оценена и за изключително безопасно управление в сухи условия.

Висококачествената всесезонна гума Nokian Weatherproof C е изключително издръжлива и гарантира равномерно износване. Представя се много добре и в киша и в сняг. Nokian Weatherproof C включва модели с различни протектори за по-големи автомобили и за по-леки товари. Симетричната шарка на протектора с формата на стрелка (Nokian Weatherproof C Cargo) за лекотоварни автомобили осигурява добро сцепление върху мокри и заснежени пътища За по-леките ванове, персонализираният асиметричен модел на протектора (Nokian Weatherproof C Van) намалява риска от аквапланинг и подобрява комфорта. Гумата е подсилена с арамидна технология.

Още по-голям комфорт с Гаранция за арамида и Обещание за удовлетвореност

Въпреки че гумите на Nokian Tyres за комунални и лекотоварни автомобили, кемпери и каравани са изключително устойчиви, животът може да доведе до неочаквани ситуации. Ето защо Nokian Tyres предлага на своите клиенти Гаранция за арамида на Nokian Tyres, която покрива щети на страничните стени на гумата, произтичащи от нормалната употреба. Nokian Tyres също предлага Обещание за удовлетвореност. Ако клиентът не е удовлетворен, поради някаква причина, от новите си гуми, той може да ги замени с друг комплект гуми в рамките на 14 дни от покупката. Гаранциите на Nokian Tyres могат да се прилагат при избрани дилъри.

Съвети за гуми за безгрижно шофиране през лятото
• Сменете гумите, които са били в употреба повече от 6 години, дори ако все още имат протектора.

• Избирайте висококачествени летни гуми. Те издържат по-дълго и имат по-добри характеристики. Можете да намерите помощ при избора на предпочитаните от вас гуми, като разгледате тестовете за гуми в списанията за автомобили и етикетите на гумите на ЕС

• Проверете налягането на гумите Правилното налягане подобрява безопасността, удължава живота на гумите и намалява разхода на гориво. Трябва да проверявате налягането на вашите гуми на всеки три седмици и при всяко по-дълго пътуване. Когато шофирате с пълен товар, увеличете налягането според инструкциите. Не забравяйте да проверявате и налягането на резервните гуми. Проверете налягането, когато гумите са студени.

• Проверявайте протектора на гумата няколко пъти през лятото. Водачите, които пътуват често, съответно трябва да ги проверяват по-често. Препоръчителната минимална дълбочина на протектора е 4 милиметра, въпреки че законът позволява по-ниска стойност.

• Увеличете експлоатационния живот на гумите, като им разменяте местата сменяте отпред и отзад, когато разликата в дълбочината на протектора достигне 2 милиметра. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Volvo

Volvo EX30 печели престижната награда за дизайн Red Dot „Най-добър от най-добрите“

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Volkswagen

Преди световната премиера на новото поколение на California, Volkswagen представя финално издание на California 6.1

Апр 22, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Porsche

Прецизни и динамични: новите Cayenne GTS модели

Апр 22, 2024