Разбити детски площадки, опасни кабели... Нередности във Варна

Част от новите сигнали в HelpBook.info
19 юли 2019 07:00,
15

Снимка: HelpBook.info

В днешния обзор на постъпилите сигнали в платформата на HelpBook.info ще ви запознаем с множество нередности от град Варна.

Първата такава касае новоизградена детска площадка на бул. "Репулика".

Само няколко месеца след гръмкото откриване на най-новата, най-голямата и скъпа площадка в града, тя вече се нуждае от сериозен ремонт.

Според нашия потребител детайлите по нея са направени изключително непрофесионално. От изпратените снимки е видно, че горната част на конструкцията на чешмата е залепена единствено със силикон, който вече не върши никаква работа. Бетонното корито се е отделило и дори само едно подпиране е достатъчно да се срути върху някое дете или придружител. За сега пречи единствено хлабавата водопроводна тръба, но и тя е пред разпадане.

Друга част, която вече е повредена, е бравата на главната порта. Тъй като това е едно от най-използваните неща в парка- неговата врата, е необходимо тя да бъде изключително стабилна. 

Гражданинът предлага да се направи ремонт с качествени материали, които да издържат във времето, както и да се изгради стъпало до фонтанчето, така че и по- ниски деца да могат да пият вода.

На друга детска площадка в "Приморски парк" от приложените снимки се вижда, че навсякъде в детския кът се влачат незащитени кабели с високо напрежение.

"Кабелите са опасност за всички граждани, най- вече за децата. При нарушена изолация има риск от токов удар и евентуална смърт, заради високото напрежение. Освен това кабелите, особено тези с кръгло сечение, са силна предпоставка са спъване на деца и възрастни, и причиняване на травми, пише в сигнала.
 
"При който и да е от инцидентите изброени по- горе, отговорността носи общината, заради контрола, който упражнява (или не) върху увеселителните съоръжения. Въпреки че кабелите са провлачени, за да захранят частни увеселителни съоръжения, последните са върху общинска собственост. С цел обезопасяване, като гражданин и родител държа да се предприемат спешни мерки", настоява сигнализиращият. 

В друг сигнал се описва невъзможността да се пресечe новоремонтирания бул. Левски, до спирка стадион "Спартак". Въпреки наличността на два броя асансьори- те не могат да се ползват, тъй като са недействащи и се нуждаят от ремонт. Наличието на открити шахти, дупки, извадени плочки и разкопан асфалт допълнително затрудняват преминаването през района.

Друг проблем в града се явяват разрушените пътни прегради на бул. "3-ти март". От изпратената снимка става ясно, че след поредния случай на ПТП, лек автомобил разрушава част от решетките, предпазващи от преминаване на пешеходци на места различни от предназначените. Из целия булевард съществуват множество разрушени по подобен начин секции на преградните решетки. Нашият потребител смята за редно общината да се грижи за състоянието на своите пътища, съоръжения и инфраструктура.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: нередностиHelpbookHelpbookinfo
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
One Driver преди 4 години
Добре,че го направиха този булевард, че да има за какво да мрънкате! Варналии! Айде по новия булевард, в едната ии в другата посока, и кой от ДЕ И! Защото и във всички посоки става,само се изнасяйки!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те ще ги оправят бързо, защото идват избори, ама трябва да има контролни органи да следят
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВЕДНАГА ДА ОПРАВЯТ НА ДЕЧИЦАТА ПЛОЩТАТКИТЕ!!!
9
0
 
11
 
! Отговори
Кучкарна преди 4 години
Всички ремонти се правят скъпо, но затова пък продължително и некачествено. Ако се ремонтира улица или булевард, задължително по същото време се ремонтира и съседния, за да няма съвсем откъде да се мине. Детските площадки са любимо място за разхождане на кучета през деня, а вечер за пиене на бира и пушене на цигари и други работи от пубери. От десетина години е пълен погром.
8
1
 
5
 
! Отговори
Сигнал преди 4 години
До АнонименАко се поинтересувате малко, тези приложения комплектоват и препращат сигнала към съответната институция, като следят и за статуса на сигнала. Това ще рече че са много полезни и пестят време и нерви на хората от ходене по институции.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако видите нередност сигнализирайте в Общината! А не някакво приложение, което се ползва от сайтовете да ви похвалят колко сте наблюдателни и да си вдигат посещеният с хора, които чакат да кацне нещо за наплюване
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варна се превърна в *** от както ГРОБ е на власт. А от както кмет е онзи г.з Потник(Портних) направо си е.... мамата. Такова крадене никога не е било.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е вярно, както казах вчера :) . Всичко в града е по конец. Прави и равни улици, здрави тротоари и бордюри, отводняване за чудо и приказ, никакви дупки на стари и нови прекрасно изпълнени пътища и инфраструктура. Равни и наредени тротоари, като в приказка. На където и да погледнеш - зеленина. Строителите са на такова ниво, че ... да ни завидят от Европата. Различни фирми печелят порърките и ... всичко се влага без да се краде. Това никъде го няма - рай бе хора.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е да не спират да гласуват за ГРОБ и представителят им Потник - член на Украинската мафия.
3
2
 
14
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове до Жи преди 4 години
Във Варна некадърниците от ГЕРБ са в повече и затова градът е като след бомбардировка. А поражения има в само в главата ти.
2
15
 
7
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Във Варна руснаците са много- затова пораженията от социалистическия манталитет са по-големи.
1
0
 
13
 
! Отговори
fake news преди 4 години
като не гласуватe, така ще е. що ревете?