Радев: Демократската република - декор, зад който безчинстват

Според президента живеем привидно свободно, но много не живеят достойно
Обновена: 18 юли 2019 22:46 | 18 юли 2019 22:45, Веселина Йорданова
140
Радев: Демократската република - декор, зад който безчинстват
Снимка: БТА

"Левски определи бъдещата държава само с една дума - храм. Днес този храм е оплячкосан. А демократската република е превърната в декор, зад който похитителите безчинстват. За тях е важно те да спечелят, пък ако ще цял народ да загуби". Това заяви президентът Румен Радев в Карлово в словото си на отбелязването на 182-годишнината от рождението на Васил Левски.

Президентът посочи, че те "украсяват своите кабинети с портретите на Левски, и чистят съвестта си с по някой негов цитат".

Живеем привидно свободно, но мнозина са лишени от възможността да живеят достойно. А има ли свобода без достойнство? Някои вярват, че няма да им се държи сметка за безчинствата. Други, в своето отчаяние не вярват, че с дружни усилия можем да променим съдбата си. Помним, че трябва да имаме равни права, но забравяме, че това важи и за задълженията ни", каза още Румен Радев.

По думите му Левски преобърна времето, изтръгна народа от робската апатия, даде на историята нов век, а на държавата – предначертание, написа с личната си съдба националния ни епос.

И заживя в паметта на поколенията като Апостола на българската свобода. И както Свободата не може нито без Екзарха, нито без Караджата, тъй и ние не отделяме Дякона от Апостола. Той е нашият застъпник пред времето и нашият съдник пред историята, каза държавният глава.

Според него народът няма да реди слова от трибуните, защото знае, че има нещо по-важно от тези слова. И то е – да доведем децата в Карлово, в малката къщица, където баба Гина още чака своя син. Да ги научим, че свободата не ще думи, а дела. Да пазим жив този плам, за да спечели цял народ, завърши президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До кратун. Да, вярно е, че не си симпатизант на БСП. Ти си член на БКП.
50
2
 
2
 
! Отговори
Що, бе другари... преди 4 години
ВИЕ КВО, ЗАГУБИХТЕ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА?!!!ГУШНАТ МЕНИТЕ *** ОТ ТКЗС-то И *** ли..?!
49
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Радев, но и дела трябват !
48
15
 
9
 
! Отговори
Хейтър преди 4 години
Празни приказки и демагогия.
47
8
 
18
 
! Отговори
Сс преди 4 години
Е няма го интелекта на БокичФилии,мас.шменти капели,струтище ,една пушка и пр.
46
3
 
12
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Огнян Минчев-цитат: Огнян Минчев? Мего ли намери като вестител на истината. По-добре виж в интернет кoй финансира Прозрачност без граници, на клона на която той е председател.
45
15
 
9
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Какъв Левски, какви 115 Иван Костов е чист като моминска пазва в сравнение с "гения " Виденов, разгромил държавата.Изгонихме го с камъни , но държавата се върна десетки годни на зад.
44
17
 
14
 
! Отговори
Президент надали ? преди 4 години
Президентша явно се вижда, че си имаме, ама президент надали ?
43
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът си е супер, обаче не се нрави на суджуците. Проблема си е техен. И да знаете, безкрайни празници няма. Всичко се връща на този свят, защото природата не търпи вакуум.
42
39
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избрахме си президент тип - проф. Вучков
41
19
 
42
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
ГЕРБерите по-долу газ пикaят, когато някой им каже истината. Важното е да плюем по Радев пък може и без аргументи. (не съм симпатизант на БСП)
40
12
 
36
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Докарахме се со там, че единствения начин да се оправим е да вдигнем въстание. Демокрацията и изборите са като водене на разговор между интелигентни хора, но когато насреща ти стои нискоинтелигентен агресивен и злонамерен тип, единствено сопата е аргумент.
39
41
 
24
 
! Отговори
Огнян Минчев-цитат преди 4 години
Президентът Радев е сериозно изостанал с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективната некомпетентност на издигналата го на този пост партия БСП, няма да може да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен и така постепенно се свлича към своя крах...
38
30
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зад думите личи ентелегента нихилист Христов. Радев няма да напълни поста с смисъл. Продължава да се държи консултант, на пост в който трябва да служи на народ и родина. Нищо не е разбрал от примера на Левски.
37
8
 
31
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
""Днес този храм е оплячкосан. А демократската република е превърната в декор, зад който похитителите безчинстват. За тях е важно те да спечелят, пък ако ще цял народ да загуби".""Колко много истина има в думите на президента,но за съжаление държавата е устроена така,че промяна не може да има.Само от време на време,циклично ще се сменят усвоителите на финансови и материални блага,а публиката ,за благозвучие наречена народ, ще гледа отстрани,като понякога даже и ще ръкопляска.
36
9
 
21
 
! Отговори
дядо ПОП преди 4 години
;За тях е важно те да спечелят,пък ако ще цял народ да загуби;............. еи това е ДРУГАРИ ;капиталисти; от гроб..............
35
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Левски се е борил за такава държава .Светска ,корумпирана ....Чиста и свята република е измишльотина .Републиките са тежко корумпирани .Човек напуснал чистия и свят живот да безчинства и да гради демокрация ....Нима е очаквал друго освен това .Пътят към Бог е отвъд държавата ,която е винаги несъвършена .Левски се отказва от светостта за малко слава .Той не е светец .
34
18
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не зная кой му пише речите, но шапка му свалям за това.
33
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фатме, лъжепророк си ти!
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аноимен,страх ги е и от Ф16,страх ги е и от самата им сянка,всичко,което правят е от страх.