Opel Stock

Groupe Renault ще сглобява автомобили и в Нигерия

Groupe Renault ще сглобява автомобили и в Нигерия

Groupe Renault ще сглобява автомобили и в Нигерия

Реклама Skoda Monte Carlo
Groupe Renault обви, че компанията е стартирала партньорско сътрудничество с Coscharis Group за производството и дистрибуцията на автомобили Renault на територията на Нигерия.

Според информацията на френската група, Coscharis Group ще започне сглобяването на Renault Logan и Renault Duster, а за дистрибуция на автомобилите ще се използва съществуващата мрежа на Coscharis Group с начало октомври тази година. Освен тези два автомобила, портфолиото на Renault в Нигерия ще бъде разширено и от Kwid и Oroch, които ще се внасят от Бразилия.

"С население от над 200 милиона, Нигерия е стратегическа африканска държава, в която Groupe Renault ще разшири своето присъствие", коментира Фабрис Камболив, старши вицепрезидент и председател на регион Африка, Близкия Изток Индия Тихия океан на френската група. "Coscharis Group е доказал се играч в производството и дистрибуцията на автомобили и превозни средства и благодарение на техния опит и нашите адаптирани за местните нужди продукти, ние ще можем да отговорим веднага на клиентските изисквания в Нигерия".

Groupe Renault е лидер на африканския континент с пазарен дял от 18%. През 2018 година, групата отчита продажбата на повече от 216 000 автомобила, като основните страни са Мароко, Алжир, Южна Африка и Египет. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mazda Toyota

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Geely Lotus Polestar Volvo

Geely Holding с ръст от 27% за първата четвърт на 2024 година

Апр 26, 2024