Следващият Golf няма да се появи като комби

Промяната засега засяга само американския пазар
18 юли 2019 11:24, Красимир Ангелов
9
Следващият Golf няма да се появи като комби
Снимка: VW

Американското подразделение на Volkswagen официално обяви, че производството на комбитата Golf Alltrack и Golf SportWagen (известен още като Variant) ще бъде спряно в края на годината. Двата модела няма да получат наследници при следващото поколение на Golf, чиито продажби ще стартират през декември.

Промяната засяга американския пазар, за който моделите на Volkswagen се сглобяват в завода в Пуебла (Мексико), но се очаква същото да се случи и в Европа. Причината е, че клиентите масово се отказват от комбитата и се насочват към кросоувърите и SUV-моделите.

В САЩ през първото полугодие на 2019 г. дялът на кросоувърите е 47%, а в Европа е около 37%. Затова и новият Golf няма да се предлага като комби, а клиентите ще получат като компенсация поне 3 нови кросоувъра с марката Volkswagen през следващите 24 месеца.

Още до края на годината в Северна Америка ще стартират продажбите на Atlas Cross Sport, който представлява умалена модификация с 5 места на Atlas/Teramont. След него - в началото на 2020 г., ще излезе електрическият ID. Crozz. Той ще бъде глобален модел и ще се предлага в цял свят.

Едновременно с това в завода в Пуебла догодина стартира производството на кросоувъра Tharu, който заменя на конвейера спрения вече VW Beetle.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: VolkswagenVWVolkswagen Golf
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До Анонимен 1А евро.Г.ейците си взимат никому ненужен сув,понеже е фьешън.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди наистина ги харесвах, но дизайна е просто нетърпим.Започнаха да слагат разни измислени двигатели и си вдигнаха цените.Към днешна дата дори Рено ми се вижда в пъти по красиво от народната кола
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз лично не разбирам модата със сувовете. Единственото им предимство е, че са по-високи и не го суркаш по бордюрите....и изглеждат по-гъзарско.Недостатъците и са: малки багажници, висок разход на гориво, по-малко вътрешно пространство. Аз нямам, но съм се возил в няколко различни сува, и всеки път съм неприятно изненадан, колко непрактични и неудобни коли са.Не че и голф комби е цвете за мирисане - ужасно грозна кола.
4
2
 
5
 
! Отговори
Селянин преди 4 години
До 1А *** яко завиждат... Де да можеше и ти да опиташ истинска храна.
3
2
 
6
 
! Отговори
asd преди 4 години
До АнонименИли хората, със семейства и деца :) Но ти няма как да знаеш :(
2
3
 
12
 
! Отговори
Пена от Негован преди 4 години
Нищо неочаквано. Комбито е по-евтина и по-практична кола от СУВ. Но не,кака и бате ще карат СУВ,щото много е на мода,особено у градо.
1
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само селяните, мъкнещи буркани с компот и мръвки от село, си взимат грозно Цомби.