Пазарджик въведе правила за отглеждането на свине в областта

Работещите в свинеферми нямат право да гледат прасе в двора си
17 юли 2019 15:23,
19
Пазарджик въведе правила за отглеждането на свине в областта
Снимка: Pixabay

Областната епизоотична комисия в Пазарджик проведе извънредно заседание във връзка с разпространението на африканска чума по свинете, съобщава радио "Фокус – Пазарджик".

Още по темата

Рискът от разпространение на африканската чума – много висок

В областта се въвеждат спешни мерки за недопускане разпространението на болестта
. Установени са някои задължения на собственици на животновъдни обекти за промишлено отглеждане на свине.

Първа предпазна мярка е да се осигури добро ниво на мерките за биосигурност на фермите, като се засили охраната на животновъдни обекти и режима на влизане и излизане от обекта. Трябва да се осигурят условия за дезинфекция на влизащите и излизащи в и от обекта пътно-транспортни средства, задължително е спазването на правилното функциониране и използване на филтъра за влизане и излизане на хора.

Забранява се отглеждането на свине в "заден двор"
от служителите и работещите в промишлени обекти. Забраня се внасянето на храни от животински произход в обекта. Също така трябва фуражът да се съхранява в закрити помещения.

Не трябва да се допуска достъпа на диви птици и да се съхраняват труповете на умрели животни в закрити помещения до вдигането им от екарисажа. При констатиране на заболели свине с клинични признаци на заболяването, да се забрани влизането и излизането на хора и животни от района на фермата или стопанството, и да се сигнализира веднага обслужващият ветеринарен лекар.

Задълженията на собственици на животновъдни обекти, за отглеждане на свине за лична консумация, са да декларират отглежданите свине по вид и брой в съответното кметство и  да ги подадат за вписване в информационна система на БАБХ.

Не трябва да се разрешава контакт на външни лица с животните.
Също така не трябва да се изхранват животните с хранителни отпадъци от животински произход. Фуражът трябва да се съхранява в закрити помещения. При констатиране на заболели свине с клинични признаци на заболяването трябва да се сигнализира кмета на населеното място и съответно да се вземат необходимите мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Глупаци преди 4 години
Стига сте писали из форуми и сайтове като искаме да ни чуят в парламета със сопата кво се правите на велико зад клавиатурите тука!!!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербаджийте открито тероризират хората като им забраняват да си отглеждат храната. "Пръст" в това има и ЕС. Целта е да се чувстваме безпомощни, и тотално зависими. Блокират банковата сметка - да нямаш пари. Подготвя се да няма физически пари, а само цифрови. Нямаш и храна. От една страна не можеш да си купиш, от друга не можеш да си отгледаш, защото те чака репресия. И без да се налага да те трепят, човека просто да умре от глад.
12
1
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Прасетата на Г. Гергов не умираха и той стана мулти милионер.Умен човек от ГЕРБ.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След Великденското агне,сега оставаме и без коледното прасе,за последните десет години без колко неща сме останали благодарение на ГЕРБ.
10
2
 
5
 
! Отговори
Ползите от ЕС преди 4 години
Постепенно се започна със забраната на нашите сортове краставици, веднага щом ни приеха в ЕС, после насила ни набутаха техни сортове зеле и моркови (на вкус като пластмаса), после забраниха на хората да гледат повече от 10 кокошки, после забраниха да си колят прасета и телета в дворовете, после забраниха ракията, после забраниха виното над 50 литра на година, после... после избиха с фалшиви оправдания за несъществуваща опастност козите в Странджа, а сега унищожават прасетата на народа! Сатани!
9
2
 
8
 
! Отговори
прост човечец преди 4 години
Наща Тиква на всяка снимка излиза добре. *** на тази е просто красавец!
8
2
 
2
 
! Отговори
Аман от терористи преди 4 години
ПРовеждащи мръсни експерименти с платени диверсанти и работят срещу фирмите в които работят като мениджерки..След молба да спрат терора с силен непоносим радио шум следва рязко усилване на радиото до дупка и прогонване на жалващи се..Радио терора от 20.06.2019 е въведен по 24 часа дневно около 27- 28 06 вече видяхме първите Gray death mass killers снимани са как нападат жертвите отгоре..
7
3
 
2
 
! Отговори
Черен терор има преди 4 години
Анти терорсти да допроучат проблемите с заразяването . Да се огледат поразените региони з анова терористична техника вкл иснталирана по JSM Klekti цифрови клетки за телевизии или в фермите..В UK размножават "чума" black dead mass murderers чрез обемно проникващо облъчване вкл звуково инфра и ултразвуково и ултравиолетови скенери /срещу комари/ Развъдените "blacк death mass murderers" днеска ги видяха на камери в магазини около касети с ябълки.Виждат се като тъмен обем до 2 метра в диаметър..
6
2
 
3
 
! Отговори
Нагла диверсия има преди 4 години
Появиха се данни за нова нагла диверсия с използване на спец диверсионни средства.Подобна имаше при наглото набеждаване на крави овце и кози в Странджа и последвали жестоки масови убииства..Анализи в европа показват че чрез тех средства с вградени холограми може да се създават условия за трайни увреждания на микроклимата в свинеферми заводи кравеферми,птицеферми..Съгласно дадени указания на програмистите
5
3
 
7
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Странно.....По нашите ширини са се гледали прасета хиляди години и всичко си е било наред.Днес обаче шестимата/седмината крупни свиневъди решиха друго и се появиха страховити болести!!!То 🐷 си иска тинята бе ....,кафе е проблема?
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това Корнелия ли е
3
2
 
7
 
! Отговори
бай х преди 4 години
защо всяка община трябва да си измисля правила и закони ????не може ли централно да се въведат правила за цялата държава ????
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимката е обитател на Позитано 20
1
12
 
3
 
! Отговори
Салам от Сибиу преди 4 години
Правилото е всичко под ножа! В Лидл има свинско с лопата да го ринеш!