Офиси от бъдещето: София също е в крак с модата

Споделените работни пространства стават все по-известни у нас
17 юли 2019 09:09, Красимир Ангелов
18

Много хора със свободни професии все по-често се ориентират към работа в т. нар. свободни пространства, вместо в традиционни офиси с неособено добра атмосфера. София също не изостава от тази тенденция, обяви в студиото на "България сутрин" кариерният консултант Таня Терзийска.

"Отварят се като стил и функционалност споделени работни пространства. Те помагат на дигиталните номади, защото живеем в т.нар. гигикономика, която е провокирана от технологичните платформи, които използваме като потребители, но ни позволяват да работим за кратко по различни проекти", допълни тя.

По думите на Терзийска споделените офиси освен, че са по-разчупени, дават и възможност на хората все повече да се свързат помежду си, както социално, така и професионално.

"Според мащаба на София изобщо не сме изоставащ град. Ако се сравдяняваме с Лондон или с Амстердам, нещата биха изглеждали по съвсем различен начин. В Пловдив същи се отварят подобни тип пространства", твърди Терзийска.

Тя посочва, че споделените пространства са за технологични професии, преводачи, графични дизайнери и дава пример с написването на "Хари Потър", създаден в кафене.

"Там има условия да се срещенеш с хора, които няма къде другаде да срещнеш, насърчават се много събития, среда в която да получаваш нови умения и да развиваш нови компетентности, инкубатор за идеи за бизнес", продължава кариерната консултантка пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Таню преди 4 години
Т. нар. хоум офис е къде по-добра оферта. Не плащаш някви излишни суми, като на ония нефелници в Лозенец, дето пробутват бивша пожарна за "споделено" номадство. На подобни споделени места няма елементарен vpn, камо ли някаква защита на интелектуалната собственост... Всъщност, хоум офис може и от Лозенец, от плажа, от някой от по-приличните ресторанти, откъдето ти душа желае. Може да е от Хаваите, Рейкявик, Синеморец, Тутракан... Аз така работя вече 5 години. Без токсик селЕнки и потни меринжеи.
15
1
 
5
 
! Отговори
aa преди 4 години
аууууу каква модерност.
14
3
 
4
 
! Отговори
консул преди 4 години
кариерен консултант - защо не ходят да произведат нещо. вместо да се правят, че работят. нешата няма да се случат със стисканне на мишка и тракане по клавиатура
13
3
 
8
 
! Отговори
отАв$тралияСидней преди 4 години
"Те помагат на дигиталните номади, защото живеем в т.нар. гигикономика.."каквато държавата такива и журналистите.... Красимирчо, не ти коства много сам да си направиш справката каква част от така наречените дигитални номади остават да работят като такива. По малко от 20%. Всичкото останало 80% остава без доходи или фалирва и повече не се занимава с дигитално номадство. Това са офицялни данни на европейска агенция. Едвам 20% оцеляват над водатаЗначи искаш да развиваме бранш от 80% фалиращи хора
12
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Такива статии, дразнят како! Ела да видиш на село порутения клозет и тогава ми говори за бъдеще! България не е София, 80% от територията на държавата е застинала в миналото, а бъдещето е неясно!
11
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Офиси на бъдещето, в клоаката наречена България?! Смешно и жалко! Една малка част от населението се къпе в лукс и гледа в неясното бъдеще, а другата огромна маса е застинала в миналото и не може да си позволи дори ремонт на банята или кухнята. Ще кажете, че всеки си получава, това което заслужава, но тук не е така! България е държава на тарикатите, които крадат и безхаберниците, които им позволяват това! И това продължава вече 45 + 30 години! Такова вероятно ще е и бъдещето, за офисите също!
10
1
 
9
 
! Отговори
HR преди 4 години
До АнонименИма смисъл - човекът се мачка и "моделира" според законите на мнозинството, т.е. посредствеността.Пък законите на мнозинството се създават от т.нар. "мас-медии".Т.нар. "мас-медии" служат на олигарсите.Олигарсите са регионалните дистрибутори на глобалната мафия.Глобалната мафия е слуга на...
9
3
 
8
 
! Отговори
гост преди 4 години
кариеристче без душа.. интересен биологичен вид...
8
1
 
8
 
! Отговори
вече са минало преди 4 години
а тук се говори за бъдеще. Смеееех!
7
2
 
10
 
! Отговори
SS преди 4 години
Тази кариерна консултантка да ходи в някоя кариера - примерно Пет Могили ...
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да, това не са "офиси на бъдещето", а са си реално настояще в нормални държави и при нормални работодатели.За хора от миналия век са нещо нечувано и неудобно, понеже те си живеят с миналото и навиците.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма никакъв смисъл да се изисква човек да престоява на определено работно място в реален офис с хора, които са му неприятни и отровна работна среда, в случай, че е възможно да работи от всякъде, стига да има компютър, нет и телефон.
4
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Такива вече функционират в Русия
3
1
 
12
 
! Отговори
хроно граф преди 4 години
Бе, тез "офиси от бъдещето" не сме ли ги гледали по американските филми от 50-те години? А?
2
1
 
16
 
! Отговори
реалист преди 4 години
"Офиси от бъдещето" пълни с калинки от настоящето.
1
1
 
9
 
! Отговори
Pen преди 4 години
Ех, журналистчета, а дано да се научите някой ден как се пише статия.......