ООН със стряскащи данни: Гладуващите - 821 млн. души

Докладът показва данни от 2018 г.
17 юли 2019 08:45, Петя Славова
37
ООН със стряскащи данни: Гладуващите -  821 млн. души
Снимка: Reuters

Светът достига нови висини в развитието на технологиите и науката, а същевременно броят на хората, страдащи от глад през 2018 г., достигна 8-годишен връх на фона на икономическите сътресения, граждански конфликти и тежки климатични явления. Това става ясно от доклад на ООН, цитиран от Bloomberg.

По думите на Максимо Тореро, помощник-генерален директор по въпросите на икономическото и социално развитие на Организацията по прехрана и земеделие към ООН, ситуацията "изобщо не се подобрява“.

При запазването на сегашната тенденция няма да може да бъде постигната целта за елиминиране на глада до 2030 г. Броят на хората, които гладуват, е нараснал през 2018 г. с 10 млн. до 821,6 млн. души – най-високото ниво от 2010 г. насам. Това се равнява приблизително на един от всеки деветима души.

Най-тревожни са стойностите в Африка, където 20% от населението е недохранено, показва докладът. Нивата нарастват също в Латинска Америка и на Карибите, но се понижават в Азия.

"Климатичните промени и увеличаващото се климатично непостоянство, и екстремни явления се отразяват на земеделската производителност, производството на храна и естествените източници, като влияние има и върху хранителните системи и живота в провинцията, включително със спад на броя фермери", посочват от Организацията по прехрана и земеделие.

Сред страните, където налице е нарастващо ниво на недохранване, причинено вследствие на влошената икономическа обстановка, 80% са силно зависими от суровините.

Промените в цените на суровините непряко водят до безработица, по-ниски заплати и заплахи за сигурната храна и прехранване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
0
 
! Отговори
Що преди 4 години
се занимавате с леко мръднала и по всяка вероятност стара мома?
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 32 Само образно ?
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Lora, Lora в света няма много място за човеколюбие и състрадание, помни че човека също е хишник, та ако много ги храним един ден те ще изядат нас - образно казано.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LoraЕдинствените причини някой да гладува и въобще да е беден са мързела и простотията. Човека може да живее добре във всички точки на света, но трябва да положи усилия за което. Конкретно Сомалия е нетен износител на храни, така че това което си написала е някаква поредна хипи-глупост. Причината Сомалия да е бедна е че тя населена с необразовани хора, тоест проблема си е изцяло вътре в тях. И защо ние да ходим там да им копаем кладенец, това си е тяхна работа!?
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LoraНека да приемем, че съм дълбоко необразован и *** неандертал, който мрази различните от себе си. Дори това не променя казаното от мен по същество. Туарегите живеят в сахарската пустиня, място на което ще изгаснеш за не повече от ден оставена сама. Научили са се колко да се множат и как да живеят. *** видиш ли, не могат. По-голямата част от африка е далеч по-плодородна от европа. Имам чувството, че в желанието си да ги защитаваш игнорираш реалността.
20
9
 
4
 
! Отговори
Lora преди 4 години
До Анонимен 24Не обичам да споря с необразовани лаици, които нямат представя за какво говорят, когато не са стигали по-далеч от Гърция. Искам да те поканя да изкопаеш кладенец на някои места в Африка. И да построиш подслон в пустинята, кудето освен пясък и камъни няма нищо.
19
9
 
4
 
! Отговори
Lora преди 4 години
До 22Ти защо мислиш, че те не работят. По-голяма част от гладуващите хора живет в места, бедни на ресурси и с неблагоприятен климат. Няма растителност, няма вода. В части на Сомалия не вали цяла година. Всичко умира, даже бодливите храсти. Какво да работят - да събират камъни ли? Вода излиза на километри дълбочина. Това не е на село Левуново при дяди, дето копне- 3 метра и водата е излязла. Ако бяха образовани и грамотни, нямаше да раждат по 10 деца.
18
8
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
И от 821 млн. 120 млн. са руснаци, тоест 1/7, боже, колко мъка има в ръшката ко чинка, боже
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LoraЧакай да видя дали съм разбрал. Нямат НИЩО тия хора и приемат, че е много приемливо да родят по 10 деца за да споделят с тях действителността си? Това някак си трябва да ни прави... съпричастни? Ако можеш да правиш креватна гимнастика, можеш да изкопаеш кладенец. Ако можеш да си губиш времето със свалки, можеш да построиш продслон. Неща които другите хора правят от поне 5000 години. Защо тия да бъдат изключение, че да им пращаме даром ?
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSКато ги изгонят климатичните проблеми, ще трябва да се оправят сами. Тук няма място за тях. *** си е добре, земята е плодородна. Не са наш проблем, доколкото ние не си ги направим. Преди идустриалната революция основните регулатори на популацията са били: глад, война и чума. Щом не могат да се индустриализират едно от трите ще им изправи цифрите.
15
2
 
8
 
! Отговори
до Lora преди 4 години
Някога, едно от първите неща които се изучаваха в училище беше една приказка. За мързеливата снаха. Та поуката от нея беше, че КОЙТО НЕ РАБОТИ, НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ!
14
8
 
5
 
! Отговори
Lora преди 4 години
До KromКолко пъти си бил в Африка и си виждал как живеят тези хора. Те нямат какво да ядат с дни, нямат вода, нямат покрив над главата си. Последното нещо, за което могат да мислят е презервтив. По-богатите африканци също нямат много деца. Всичко зависи от икономическото състояние.
13
3
 
9
 
! Отговори
Евроатланик преди 4 години
Веднага баба Меркел да ги покани да дойдат в Германия.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако престанат да ги хранят с помощи следващата година ще са 0 гладуващи и проблема е решен!
11
9
 
2
 
! Отговори
Lora преди 4 години
Не може да се гледа като абсолютен брой, а като част от населениет на света. Нормално е с бързото нарсатване на населението да нараства и броя на недохранените.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема на храненето е, че това е нерешим проблем в селдствие на огладняването. Докато не се премахнат причините тези икономики да не могат да изхранват популацията си, все някой друг ще трябва да ги храни. Обратното, ако пък нямат капацитет да ги развиват, не би трябвало да са толкова много. Не са наш проблем, доколкото не ги поканим тук за да станат такъв.
9
4
 
7
 
! Отговори
Баронеса Урсула преди 4 години
Ще Ви Залеем... уредила съм всичко със Сорош!!
8
1
 
23
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Разбира се, никога и никак не бива да се споменава това, че тези хора както и един определен етнос в България отказват да разберат значението на презерватива и това за какво служи. Основанието е различно - тези от Африка така са свикнали. За това взеха да налазват Европа, защото им е длъжна. Специфичния етнос в България обаче - друга бира. Този етнос е правоимащ и се плоди за да помпа социални помощи. В България са етнос, но когато се издънят в Германия са българи. Познахте ли ги?
7
1
 
12
 
! Отговори
Чарлз Дарвин преди 4 години
Четете ме, много ще научите какво трябва да правите, а не какво Треперкел и Баросесата й Урсула Ви казват!!
6
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
проблемът не е, че не можем да нахраним бедните. проблемът е, че не можем да нахраним богатите...