Lasurit

LOTUS EVIJA: Първата английска електрическа хиперкола идва с мощност от 2000 конски сили (Видео)

LOTUS EVIJA

LOTUS EVIJA

Реклама Honda ZR-V
LOTUS разкри първата официална информация и снимки на изцяло новата си и анонсирана като първа в света английска изцяло електрическа хиперкола EVIJA. Впечатляващ със своя дизайн и обещание за динамични показатели, автомобилът се очаква да предложи на бъдещите си собственици възможност да подчинят мощност от 2000 конски сили и въртящ момент от 1700 Нм, в резултат на което моделът би трябвало да се превърне в най-мощната серийна кола в света.

Конструкцията на LOTUS EVIJA ще бъде направена от въглеродни нишки, което ще бъде сред основните фактори за изключително ниското общо тегло на електромобила- само 1680 килограма. Според информацията на компанията производител, електрическата хиперкола, която ще бъде пусната в производство през следващата година, ще бъде в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди и да развие максимална скорост на движение от над 320 км/ч. LOTUS EVIJA ще може да се ускори от 100 до 200 км/ч за по-малко от 3 секунди, а от 200 до 300 км/ч за по-малко от 4 секунди.

Свободният пробег на LOTUS EVIJA, който ще бъде произведен в лимитирана серия от само 130 екземпляра, е анонсиран на 400 километра, като водачът ще има възможност да избира между пет основни режима на работа- Range, City, Tour, Sport и Track.



В резултат на сътрудничеството си с Williams Advanced Engineering, електрическата хиперкола на LOTUS ще предложи възможност за ултра бързо презареждане (800 kW), и въпреки че на пазара все още няма подобни зарядни станции, от автомобилната компания коментират, че подобна е в състояние да гарантира пълно презареждане за само 9 минути. С наличната в момента инфраструктура за бърз заряд, достигането на 80% са възможни за около 12 минути, а 100% за 18 минути.

Базовата цена на LOTUS EVIJA е определена на 1.7 млн английски лири, като за резервирането на бройка са необходими 250 000 лири. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Renault

Новото Renault CAPTUR с премиера след седмица

Мар 27, 2024