Германия с 400 хил. нови жители благодарение на миграцията

Най-много са мигрантите от Румъния, българите - трети
16 юли 2019 22:09, Нели Христова
31
Германия с 400 хил. нови жители благодарение на миграцията
Снимки: Reuters

Със 400 хил. души се е увеличило населението на Германия през последната година, благодарение на миграцията. Това сочат данни на Федералната статистическа служба, цитирани от БТА.

През 2018 г. в страната са пристигнали 1,58 милиона души от чужбина и са я напуснали 1,18 милиона. Данните сочат, че миграцията към Германия е намаляла в сравнение с 2017 година, когато пристигналите в страната са били 416 хил. души. От друга страна се е увеличил броя на германците, които са се върнали обратно в родината си, след като се живели в чужбина. През 2017 г. общо 167 000 души са се върнали във ФРГ, а миналата година броят им е нараснал до 202 000.

Но въпреки факта, че повече германци са се върнали, по-голям е броят на онези, които са емигрилали от Германия. Хората, напуснали родината си са 262,000, което е повече, отколкото през 2017, когато те са били 249,000.

Германия е най-желана дестинация за мигрантите от Румъния, Хърватия и България, като най-много са румънците - 68 хил. Хърватите, които са емигрилали в ФРГ са 29 хил., а българите - 27 хил.

Сред имигрантите от държави извън ЕС, най-много се тези от Албания, Турция и Косово.

Промени са настъпили и при имигрантите от Сирия: през 2017 г. пристигналите в Германия сирийци са били с 60 000 повече от напусналите я, но миналата година броят им е спаднал до 34 000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително манипулативна статия! Имигрантите от България били на трето място по брой, ама виждате ли, тук не вземаме по внимания, тези извън ЕС, а те са много. Освен това и тях ги делим на ситийци, турци, косовари... А пакитата, а афганците, а иракчаниет... Все хора бягащи от демокрация и бомбите и?Отделно, за каква миграция говорим в рамките на ЕС? Нали уж, таковата, бяхме едно цяло?
16
1
 
7
 
! Отговори
Berba преди 4 години
Честито за придобивката. Със здраве да си ги гледат!
15
1
 
7
 
! Отговори
se преди 4 години
Белите роби са добре желани в Германия.Да българите получават по добри доходи там но малцина ще успеят да станат част от Германия останалите ще се върнат за да изкарат старините си в страната ни без да са заслужили за това .Като плъхове на потъващ кораб се разбягаха българите и се отказаха тук да се борят с Бойковизма, Догановизма,Станишевизма и Костовизма.Все режими които умишлено прогониха народа ни за да могат тук да нямат съпротива и да крадат по лесно.
14
2
 
17
 
! Отговори
ГАЙНУТДИН АХМЕРОВ преди 4 години
В Германия преди 3-4 години се запознах с няколко сирийски бежанци. Единия Юсув бе сирийски бежанец от Гана, имаше и двама братя Алийл и Ердохан и те бяха сирийски бежанци от северен Ирак. В Дортмунд видях и няколко "българи" но нещо не ги разбрах когато говореха на български, само разбрах че се казват Амет и Рашо. Поне така ми каза момичето в магазинчето.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
еи това 27хиляди ами че това е половин столюпеново само така продължаваите в същтият дух добре сте дошли на баба меркел
12
0
 
4
 
! Отговори
До Циник преди 4 години
8 е прав
11
7
 
0
 
! Отговори
Циникдо 6 и 7 преди 4 години
На м а й к а ти nyткатa миризлива ***!
10
3
 
34
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Тук е страшно вече. Ливански кланове,Турски ресторанти и съмнителни строителни и транспортни фирми,В града където живея е просто отврат.Полицаите изобщо нямат шанс и не реагират, смятам че ги е страх но ще е по лошо ако така им е наредено.Във училищата е най страшно.Напишете мопинг и четете какво става във немските училища.Със изключение на гимназиите всички останали училища са от деца със арабски и турски произход и меко казано силно тормозят останалите деца особенно немските и никой нереагира.
9
2
 
7
 
! Отговори
kukla преди 4 години
Абе сега като им закрият половината болници в Германия може да понамалее притока от гладните имигранти. Главната новина вчера беше едно проучване на някакква си агенция, че половината германски болници трябва да се затворят. Това се говори от доста отдавна, но май сега влиза в дневния ред на правителството.
8
1
 
8
 
! Отговори
Моше истински евреин преди 4 години
Важното е че прирастът им е отрицателен.Бита карта са.Хехе да им е сладко!
7
3
 
35
 
! Отговори
Да им е честито преди 4 години
400 000 лапачи! Тия никога няма да работят, а само ще крадат, проституират и ще се възползват от Социала! Меркел трябва да я о.бесят с краката нагоре, това е престъпление срещу германската нация!
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом пишат 400 000 значи са 4 000 000. Шорошшката стъкмистика я знаем.
5
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жител всеки може да е, ама какво правиш за държавата е важно.Тези 400000 нали се сещаш че са на помощи и се дупят в джамиите по цял ден. Не мерси ... качеството е важно не количеството.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В дойчланд вече са от кол и въже повечето - интересно кои точно "германци" емигрират от там обаче...
3
4
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Не количеството е важно, а качеството.
2
6
 
33
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Германия беше... сега е арабскоафрикански битак... Втора Франция и Белгия...И си "избраха" Урсула фон дер ***.. и първата и реч - беше за африканските иарабски кафъри.Гуте Нахт Дойчланд... Гуте Нахт Европа.. Да геет дие ойропеише Култур фор ди Хунде!
1
6
 
33
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тази кадърна и техническа НАЦИЯ.Ми падна в очите! Що за имигратнски филизъм я е обзел? -:( А бяха АРИЙЦИ САМО.Чиста немска "нация" Да бе.....