Ще съди ли бизнесът НАП за теча?

БСК не хареса отговорите на властта
16 юли 2019 14:34,
67
Ще съди ли бизнесът НАП за теча?
Снимка: БСК

Български фирми не изключват възможността да търсят правата си и по съдебен път, ако могат да докажат претърпени вреди или пропуснати ползи от разкриването на служебна информация. Това коментира пред БНР заместник-председателят на Българската стопанска камара Станислав Попдончев.

"Чувствам се уязвим. Безспорно днес едва ли има гражданин или бизнес, който да не се чувства уязвим от изтеклата информация. Наистина, начините, по които някой може да си послужи с такава информация, са неизброими", коментира той.

Още по темата

По думите му, бизнесът не е удоволетворен от отговорите, които получава от властта относно обхвата на изтеклата информация и доколко всъщност информацията може да се ползва от трети лица, за да бъде оказан натиск на фирми или на граждани по някакъв начин.

"Най-малкото всеки един гражданин, зависи каква информация има в него, може да бъде профилиран на база на доходи, на здравен статус и така нататък", изтъкна Попдончев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 39 - в случая не за източени само ЕГН-та... има източени имена, потребителски адреси, пароли...цялата лична информация, която има на компютрите на държавните институции. Не знам дали си гледал филмите "Сноудън" и "Гражданинът 4" и знаеш как работиш програми като PRISM. с Тях 20 -30 човека могат да следят цяла държава.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
-Депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, си е купила нов джип за 500 хиляди евро, в началото на тази година.Това става от изтеклите данни от НАП, след вчерашната хакерска атака.-Действащ министър получава по близо половин милион лева месечно от действащ олигарх, стана ясно от изтеклите вчера файлове от НАП.-Лиляна Павлова с 3,5 млн. лв. бонус за изключително успешно Председателство
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смее ли да съди бизнесът НАП?Та нали у нас управлението на държавата използва силовите механизми на държавната администрация точно за да сплаши и подчини изцяло този същия бизнес. И той, доколкото е наличен у нас въобще извън официалните монополни структгури и фирми на хора от властта, не смее да шукне.
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, скапани политици, държавници, хора , които сте избрани от хората! Обяснете на простите хорица какво се случва, средно статистически дори,след този инцидент.Хората са в тревога!Те не са длъжни да знаят какво значи хакерската ви атака, как ще се отрази на сметката им в банката.Отразете! Помогнете им как да се защитят ако могат.Нали те ви избраха, за Бога!
48
0
 
9
 
! Отговори
днес преди 4 години
Факт няма държава,Сладки приказки и ибещания на ГЕРБ ,пицата на Дянков и т.н.Среден бизнес смачкан,проиводство нула,разбито селско стопанство,емиграция на работници.ФАЛИТ ТОТАЛЕН.Външна политика на колене пред Европа и приятели с Ердоган,
47
0
 
31
 
! Отговори
Кожогризец ООД преди 4 години
Кажете, има ли по-голямо дъно от това? Реално данните на всички граждани и юридически лица са източени, кой знае за какво ще се използват, те щели одит да правят, да предотвратяват течове! Ако хакерите не се бяха обадили, тия нямаше и да разберат, че са хакнати... Държавата не е пред разпад, тя вече се е разпаднала, тука е една ничия земя, кой не е дошъл, той не я е крал и скубал, един бостан, из който шайка пипони и една тиква дерибействат, а кратуните - тях прасетата ги яли..
46
0
 
22
 
! Отговори
гого натото преди 4 години
Браво пичове! Хайде да публикувате офшорните авоари на тиквата!
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да хакнат всички сметки на всички министерства и да ги източат и когато тия бандити се оцъклят и видят че парите в държавата ги няма, барем тогава народа се събуди измете тая смет наречена на заболяването Гастро Езофагиална Рефлуксна Болест съкратено ГЕРБ.
44
2
 
7
 
! Отговори
ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ преди 4 години
нема такава държава......
43
2
 
31
 
! Отговори
шефът на НАП в затво преди 4 години
Кой отговаря за сигурността на данните в НАП? Той е некадърник. Хакерската атака, която е допуснал, е същото, като някой да изнасили жена му пред очите му. Държавата му плаща на тоя некадърник, за да се държи с хакерите като ротвайлер, а той се държи като пудел. Защо шефът на НАП не бъде съден с конфискация на имуществото? Нас когато НАП ни проверява, няма милост. Сега ние нямаме милост! Нарушена е сигурността на данните ни.
42
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помислете малко- ако бизнесът и гражданите съдят НАП, от чии джобове ще се извадят парите?
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След време подобни гафове ще са ежедневие. И дори за елементарни услуги в медицината ще ходим в чужбина. Липсата на кадърни кадри ще си покаже ефекта неминуемо в дългосрочен план. Но важното е, че народът продължава да си ги избира и преизбира все едни и същи, значи му харесва.
40
1
 
9
 
! Отговори
Малиии преди 4 години
Сега ще хакнат милиардите за самолетчетата и край.И стана тя някой ще се гушне,а самолети няма да има.
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Източването - хакването на Търговския регистър и сървърът на НАП дава достатъчен повод, след това да се манипулират данните! По-скоро прилича на добре скроена комбинация, особено с това: "Хакер от Русия, но женен за българка, твърди, че е автор на пробива в информационната система на НАП". Да бе, да, тъкмо да повярваме!
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 39:Няма страшно, само с ЕГН няма как да ти източат депозита. Чак толкова лесно не е. Обаче ако имаш повечко пари в депозита, информацията би могла да бъде интересна за крадци или по-лошо (отвличания, изнудвания...). Та мисълта ми е, че такива "течове на информация" хич не са за подценяване...
37
7
 
6
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Масив с данни до 2007 г. Демек изтекла е всякаква давност, дори и между галактическата давност.
36
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съд до дупка, да *** и *** тъпите данъчни.
35
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И бизнесът, и гражданите сме в правото си да ги съдим.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм наясно с това но някой може ли да ми каже, ако имам примерно депозит, чрез егн-то ако ми го знае да ми източи сметката? Не става ли само чрез лична карта на 4 очи?
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Ми да проверяват, нали затова данъкоплатците им плащат заплатите. Ама предимно тормозят такива от които могат за изврънкат пари, а не такива, които си търсят правата са в час.