New Dacia Duster

Водородното задвижване може да спести много пари

Юли 16, 2019
Водородното задвижване може да спести много пари

Водородното задвижване може да спести много пари

Реклама Peugeot 408
За една национална, климатично съобразена мобилност водородното задвижване е от съществено значение. Това е заключение на проучване, проведено в продължение на почти две години от фондация „Лудвиг Бьолков“. То изчислява инфраструктурните разходи за въвеждането на 40 милиона леки автомобили с нулеви емисии в Германия до 2050 г. Най-впечатляващият резултатот изследването е че водородът може да спести много пари.

Експертите са се занимавали с развитието на мобилността в градските и селските райони. Те смятат, че са необходими много повече инвестиции в инфраструктурата, тъй като електрическите мрежи са по-малко ефективни, отколкото в метрополисите. Тук горивната клетка може да бъде идеалното допълнение към технологията на чисто електрическото задвижване.

"Няма да има допълнителни пречки в електроразпределителната мрежа заради водородните станции", казва членът на управителния съвет на фондацията Вернер Зител. - “Изискванията за разширяване на електроразпределителните мрежи могат да бъдат отложени и намалени във времето чрез паралелно разширяване и използване на водородстанциите. Това би позволило икономии от 6 милиарда евро годишно според изчисленията ни”.

„С научното изследване на Фондация Лудвиг Бьолков искаме да допринесем за това, инфраструктурата в Германия да е готова навреме за електромобилност въз основа на възобновяеми енергийни източници“, обяснява Андреа Дейвид, главен изпълнителен директор на фондацията ADAC, която финансово подкрепи изследването , Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda Kia NIO Tesla Volkswagen

Най-четеното от изминалата седмица (16/2024)

Апр 21, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024