New Dacia Duster

Победа за Мирослав Ангелов в планинско Раховец-Лясковец

Победа за Мирослав Ангелов в планинско Раховец-Лясковец

Победа за Мирослав Ангелов в планинско Раховец-Лясковец

Реклама Renault Arkana
Пилотът на „Мегапорт рейсинг“ Мирослав Ангелов спечели 4-тия кръг от националния шампионат на планинско - Раховец-Лясковец. В състезанието с три манша участваха 26 пилоти, а Ангелов с Skoda Fabia R5 записа първо време във всички излизания на трасето и завърши с 24,5 сек преднина пред Искрен Веселинов с Honda Civic. На трета позиция (на 25 сек) остана Стефан Георгиев с Ford Escort.

Участието на Ангелов в планинското е част от подготовката на отбора за предстоящото рали „Твърдица“. Това бе и първата поява на рали и рали-спринт шампиона на планинско с Fabia R5.

„Много исках да завали на трасето, за да карам на мокро. Раховец-Лясковец е планинско с интересно трасе и много технични завои. Много бих се радвал, ако имахме конкуренцията на двете заявени Mitsubishi Lancer, но те не стартираха. На изкачването има моменти, в които се усеща по-малката мощност на автомобила ни, който е подготвен за рали и според правилата за тази дисциплина, докато в планинския шампионат в топ класа са освободени. Но като цяло съм много доволен от проведеното състезание. Използвахме го за тест и победихме“ - коментира Мирослав Ангелов.

Рали „Твърдица“ стартира в събота 20 юли с три състезателни отсечки с обща дължина 28,7 км и 42 км преход между тях. Последната отсечка за деня – СЕ Тодор Славов, е суперспециална с дължина 2 км и в рамките на градския център. В неделния ден има 4 отсечки с дължина 53,5 км и 90 км преход. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Спорт

Yamaha реорганизира спортната си дейност

Апр 18, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Aston Martin Ford Honda

Формула 1: Honda ще преследва титлата с Aston Martin през 2026 г.

Апр 17, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Peugeot

6-ТЕ ЧАСА НА ИМОЛА: PEUGEOT 9X8 2024 готов за състезателния си дебют

Апр 16, 2024