Здравословни брашна, които са подходящи за диета

Не съдържат глутен
15 юли 2019 17:08, Михаела Лазарова
2
Здравословни брашна, които са подходящи за диета
Снимка: Istock

Когато спазваме диета, ние се придържаме към определен хранителен план. Изключваме редица храни, съставки, които биха възпрепятствали отслабването ни, като пшеничното брашно. Много диетични режими позволяват консумацията на хлебчета, палачинки, кексове, но ако са приготвени с точните съставки. Затова изборът на брашно е ключов.

Хубавото е, че във всеки биомагазин и в повечето супермаркети може да намерим безглутенови брашна, като брашно от сорго, амарант, нахут, които са чудесни за диета. С кои други може да замените обикновеното брашно, когато искате да отслабнете, вижте в следващите редове.

Бадемово брашно

Това е едно от най-разпространените брашна, което не съдържа глутен. Може да го ползвате за приготвянето на диетични десерти, палачинки, хляб. Бадемовото брашно съдържа много минерали, като желязо, магнезий, калций, калий, мед и манган. Добър източник е на витамин Е и мононенаситени мазнини.

Брашно от кафяв ориз

Интересно брашно, което може да ползвате за приготвянето на хрупкава коричка на риба, месо, за сгъстяване на сосове, да го комбинирате с друго безглутеново брашно, когато си правите хляб, десерти. Брашното от кафяв ориз е богато на протеини и фибри, като и двете могат да помогнат за понижаване на нивата на кръвната захар и излишните килограми. Консумацията му осигурява желязо, витамини от група В, магнезий и манган, както и растителни съединения, наречени лигнани, които се грижат и за здравето на сърцето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: диетаотслабванеглутен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
скоба® преди 4 години
Колумбийското брашно е много полезно, също и афганистанското, ако е добре рафинирано.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но за джоба хич не са здравословни...