Lasurit

Volkswagen Group намалява CO2 емисиите и с нова механична трансмисия

Volkswagen Group намалява CO2 емисиите и с нова механична трансмисия

Volkswagen Group намалява CO2 емисиите и с нова механична трансмисия

Реклама Renault Arkana
Volkswagen Group обяви, че компанията е стартирала производството на изцяло нова ръчна предавателна кутия, която обещава подобрение в CO2 показателите на интегриралите я в конфигурацията си автомобили с до 5 грама на километър.

От Volkswagen определят своята нова предавателна кутия (MQ281), като най-съвременната си до момента такава механична, а първият модел, който я получава като част от оборудването си е новия Passat. Поетапно, новата трансмисия ще намери място в други моделни предложения както на марката Volkswagen, така и в повечето при останалите масови марки от портфолиото на групата.

От Volkswagen коментират, че до момента оптимизацията на ръчните предавателни кутии не е била обект на особен интерес като цяло, но в крайна сметка от компанията споделят, че само малка модификация е била достатъчна за сериозно подобряване на ефективността и съответно горивната икономичност.

Новата трансмисия покрива диапазона двигатели с въртящ момент от 200 до 340 Нм, което я прави отличен вариант за наследник на почти всички актуални механични предложения на фирмата. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Автомобилният парк на Европа старее

Мар 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024