Opel Stock

Офроуд шампионат с електрически бъгита идва през 2021 година

Extreme E  ODYSSEY 21

Extreme E ODYSSEY 21

Реклама Opel Stock
По време на приключителият само преди няколко дни GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED във Великобритания се състоя световната премиера на изцяло новото състезателно бъги ODYSSEY 21, с което компанията Extreme E поставя началото на изцяло нов състезателен шампионат, автомобилите в който ще бъдат изцяло електрически.

С представянето на идеята си за изцяло електрически офроуд шампионат, основателите на Extreme E са си поставили за цел да подчертаят ефекта върху околната среда и да популяризират масовото навлизане на електромобилите, като го правят по един наистина ефектен начин, с изцяло нова състезателна машина, изключително опитни конструктори и доставцичи, както и вече няколко заявени желания за участие.

"ODYSSEY 21 е нещо невиждано в моторния спорт", коментира Алехандро Агаг, основател на Extreme E и изпълнителен директор на електрическата Formula E. "Върховите технологии, които нашите партньори и лидери в своята област интегрираха в дизайна и конструкцията доведоха до създаването на впечатляващ автомобил, с върхово представяне в най-трудните и разнообразни терени на планетата".





Състезателното бъги на Extreme E е оборудвано с изцяло електрическа задвижваща система с мощност от 550 конски сили, която е в състояние да ускори тежащата 1650 килограма електрическа кола от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди.

Основните тестове с прототипи на ODYSSEY 21 ще започнат през септември тази година, първите 12 електрически бъгите се очаква да бъдат доставени през март 2020-а, а първите състезания се очаква да се състоят в началото на 2021 година.



Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили Abt

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Апр 22, 2024