New Dacia Duster

Вече в продажби: Новият Opel Movano за €27 925 в Германия

Вече в продажби: Новият Opel Movano за €27 925 в Германия

Вече в продажби: Новият Opel Movano за €27 925 в Германия

Реклама Renault Arkana
Снижени разходи: икономични двигатели, дълги сервизни интервали
Повече мощност: турбодизели с BiTurbo технология, сертифицирана по най-новите стандарти
По-високо ниво на безопасност: Асистентът за защита от страничен вятър винаги е налице
Тежко задължение: Movano със задно предаване, двойни гуми и самоблокиращ диференциал
Отлична видимост: Камера за обратно виждане и предупреждение за обект в сляпата зона на водача


„Големият“ в гамата на Opel влиза в продажби с „малка“ цена – списъците със заявки за новия Opel Movano вече са отворени. Цените в Германия стартират от €27,925 (RRP excluding VAT) за Movano фургон с предно предаване и общо тегло от 2.8 тона. Цените на бестселъра, 3.5-тонният Movano в Германия, със средно междуосие, средна височина и предно предаване, стартират от €32,325. Всички моделни варианти са оборудвани с високо ефективни BiTurbo дизелови двигатели. Те комбинират нисък разход на гориво с висок въртящ момент. В допълнение към Combo Cargo и новото Vivaro, Movano увенчава гамата от лекотоварни модели на Opel (LCV), която е най-младата на пазара.

Високо ниво на оборудване, върхови системи за асистенция

Новото Movano винаги е готово за тежка работа, дори в базовата си версия. Асистентът за страничен вятър е наличен за първи път; същото се отнася за дневните LED светлини, дистанционния контрол на радиото, аудиосистемата с Bluetooth връзка и USB вход, пакетът „Видимост“ с автоматично преминаване от къси на дълги светлини и сензор за дъжд.

Предупреждението за наличие на обект в сляпата зона на водача и камерата за обратно виждане също правят своя дебют в Movano. Специалната камера показва на водача какво се случва зад автомобила когато той се движи. Така, при версиите фургон с преградна стена между кабината и товарното отделение, водачите вече могат да разчитат не само на външните огледала.

Системата за предупреждение за наличие на обект в сляпата зона на видимост спомага за избягване на инциденти с други участници в пътното движение, например с мотоциклетисти. Движещи се обекти като велосипеди или мотоциклети, които водачът обикновено не може да види от кабината се разпознават с помощта на ултразвукови сензори. Ако те установят наличие на обекти в сляпата зона, се активират предупредителни LED светлини в съответното огледало. Сред останалите технологии за безопасност в новия Movano е опционалният асистент за поддържане на лентата за движение.

Високоефективни BiTurbo дизелови двигатели

Гамата от задвижващи агрегати в новия Movano е базирана на мощния BiTurbo дизел, който има умерен разход на гориво. 2.3-литровите машини – всички от които отделят емисии, покриващи стриктните Euro 6d-TEMP (версиите с по-ниска товароносимост “light duty”) или Euro VId (версиите с по-висока товароносимост “heavy duty”) стандарти – се предлагат с нива на мощност от 96 кВт (131 к.с.) до 133 кВт (180 к.с.). В сравнение с агрегатите на предишното поколение, те разполагат с пет до десет конски сили повече и с 20 до 40 Нютонметра по-висок въртящ момент. Върховата версия BiTurbo със 133 кВт (180 к.с.) има въртящ момент от 400 Нм. Умереният разход на гориво също влияе положително върху бюджета на автомобила.

Клиентите на Opel могат да избират измежду двигатели комбинирани с шестстепенни механични или (на по-късен етап) автоматизирани механични трансмисии. В допълнение към версиите с предно предаване, тежкотоварното “heavy duty” Movano се предлага с опция със задно предаване, а също и с двойни задни колела. Версиите със задно предаване на Movano могат да бъдат поръчани със самоблокиращ диференциал.

Мобилен офис: напълно свързан, 22 места за съхранение на предмети в кабината

Новият Movano предлага до 22 опционални места за съхранение на предмети с общо 104 литра допълнително пространство. Жабката FlexTray от страната на пътника, която се издърпва като чекмедже е изключително практична. Нейният обем е до 10.5 литра.

Системата Navi 50 IntelliLink Pro е позиционирана най-високо в предлаганите инфоразвлекателни системи. Тя е съвместима с Apple CarPlay и Android Auto и предлага отлична свързаност и разполага с капацитивен, 7.0-инчов цветен сензорен екран, който осигурява комфорт на работата. Смартфоните се свързват чрез Bluetooth или USB. Безжичното зареждане също е ново за Movano.

За всеки по нещо: 150 варианта предлагани от завода

Със своето ново лице, новото Movano ясно се разпознава като член на семейството на Opel. Над 150 версии се предлагат още от завода. Новият Movano фургон е наличен в четири дължини и три височини, с до 4.5 тона общо тегло и 17 кубически метра товарен обем.

Новият Movano впечатлява с отлични стойности на оперативните разходи по отношение на всички важни параметри. В това число са сервизните интервали увеличени до 40,000 километра или две години, умерените цени на резервните части и материалите, както и ниските експлоатационни разходи.

*Източник: www.opel.bg Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус BMW

Прецизно, уверено, гъвкаво: тестове на динамиката на управлението на новото BMW X3

Апр 18, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Lexus

LEXUS НА СЕДМИЦАТА НА ДИЗАЙНА В МИЛАНО 2024

Апр 17, 2024