New Dacia Duster

Новото Peugeot 508 SW : Повече от очакваното (Видео)

Peugeot 508 SW

Peugeot 508 SW

Реклама Skoda Stock
През миналата година европейският пазар стана свидетел на появата на една от най-впечатляващите коли на Peugeot за последните няколко години. Френският производител зарадва автомобилни почитатели с изцяло новото 508- модел, който грабна сърцата с футуристично изглеждащи, но и изключително стилни екстериорни линии, върхов ергономичен интериор, високотехнологични решения и обща наслада от управлението типична за кола от значително по-висок клас.

Единствената потенциална критика, която получи новото поколение на Peugeot 508 беше свързана с това, че то вече не беше онзи познат модел, който много успешно можеше да бъде изполван и като семеен автомобил. И нямаше как да бъде, просто защото колата не е била замислена като такава още от белия проектен лист. Новата генерация на 508 е представителен автомобил флагман, с типични дизайн решения от купетата, седаните и фастбек представителите- такъв, който се чувства в свои води и изглежда страхотно както в града на лятно парти, така и на магистралата, и на някой изпълнен със спънати завои планински път.

Сега, малко повече от половин година след пазарното лансиране на новото поколение 508 на българския автомобилен пазар и само няколко месеца след признанието му за Кола на годината 2019 на България, приемаме на родна територия и неговата многолика и многопрофилна версия, а именно комбито 508 SW.

Изцяло новото Peugeot 508 SW надгражда изключително успешно върху базата на 508 и предлага решение на неправилната критика по отношение на семейната насоченост на новата генерация на флагмана. За да демонстрира правотата на своята изначална идейна концепция, екипът на френската марка е създал един автомобил, който благодарение на скулптурираната си задна част е едновременно и комби, но и кола, която продължава да излъчва основното достойнство на базовата си конструкция, а именно емоцията.

Линиите на тавана са скосени и елегантни и придават на купето по-скоро типични за фастбек моделите черти, но в същото време не оставят никакви въпросителни относно добавената функционалност в товарното отделение и пространство на задния ред седалки. Като друг типичен пример за измеренията на отдадеността към функцията и дизайна на френската марка можем да посочим вратите на новото 508 SW, които следвайки концепцията от 508, са отново безрамкови- както предните, така и задните.



Новото Peugeot 508 SW, което стъпва на българския автомобилен пазар успоредно с лансирането си на основните европейски, разполага с новото поколение бензинови PureTech и дизелови BlueHDi двигатели. Потребителите имат възможност да избират между две бензинови версии- PureTech 180 и PureTech 225 с 8-степенна автоматична трансмисия, както и между четири дизелови- BlueHDi 130 с 6-степенна ръчна кутия, BlueHDi 130 с 8-степенна автоматична трансмисия, BlueHDi 160 и BlueHDi 180 с 8-степенна автоматична предавателна кутия.

Говорейки са автоматичната предавателна кутия трябва да споменем, че инженерният екип на френската марка е свършил великолепна работа, като я е конфигурирал отлично и крайният резултат е напълно сравним с тези при утвърдени вече производители на луксозни автомобили. В различните режими на управление на автомобила, нейната реакция напълно отговаря на общата идея, като в ECO изреждането е оптимално бързо и плавно, а в Sport оборотите се задържат по-високи, като превключването е удовлетворяващо бързо.

Няма как да коментираме модел на Peugeot от последните няколко години, и особенно такъв който сега дебютира на пазара, и да не споменем за присъствието на бордовата система PEUGEOT i-Cockpit. При 508 SW тя присъства в най-новата си еволюционна версия, в комбинация с типичния за френската марка компактен, но и много функционален спортен волан. Цялата тази инсталация е заобиколена от висококачествени материали, приятни за окото и ръката повърхности и форми, специални декоративни елементи за предното табло, средната конзола и праговете на вратите, множество допълнителни товарни отделения за малки вещи и бутилки, ергономични AGR предни седалки с възможност за изпълнение с функция за масаж и кожена тапицерия Alcantara, задни седалки с възможност за накланяне на облегалката, панорамен стъклен таван и други.

Мултимедийната и инфо-комуникационната свързаност е гарантирана чрез системата Mirror Screen с Mirrorlink®, свързаност за мобилни телефони с Android Auto™ и Apple Carplay™, 4 USB входа, PEUGEOT Connect SOS & Assistance автоматично повикване в случай на пътен инцидент и други.

По отношение на технологичността на новото Peugeot 508 SW можем да кажем, че той е наличен с редица системи за повишаване на комфорта и безопасността, като се разчита на множество системи за подпомагане на управлението. Сред основните тук можем да посочим изцяло диодно изпълнение на осветителната система, високотехнологична система за нощно виждане, адаптивен круз контрол с функция за автоматично спиране и потегляне при движение в трафик, система за задържане на превозното средство в пътното платно, автоматичен паркинг асистент, автоматична спирачна система с функция за разпознаване на пешеходци и велосипедисти (от 5 до 140 км/ч), автоматични фарове и други.

Вратата на товарното отделение на новото Peugeot 508 SW, която може да бъде отворена и дистанционно, предлага достъп до багажник, подът на който се намира на само 63.5 см от земята, с вместимост от 530 литра с разпъната разделителна мрежа. Задният ред седалки на комбито предлага делимост в отношение 2/3-1/3 и е оборудван с функция Magic Flat за лесно сгъване на облегалките. В този случай, свободният обем в задната част на автомобила достига внушителните 1780 литра. В комбинация с допълнителния простор на втория ред седалки, базата на новото 508 SW е идеално решение за семейства с няколко деца.

Peugeot 508 SW продължава по пътя на 508 и следва стратегията на френската марка да предлага повече от очакваното. Защото новата версия на модела е истинско комби, но и луксозна представителна кола, с която в същото време много успешно можеш да удовлетвориш моментното си желание за динамично управление на пътя. Има го също така и моментът на нежеланието да пуснеш волана, а да продължиш с шофирането. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Авто глобус Електромобили Hyundai

Hyundai IONIQ 5 N е без аналог (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BYD Mazda

BYD Experience Day с Yangwang U8 - видео

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Китай Тестове Авто глобус BMW BYD Citroen Geely Mercedes-Benz MG Smart Tesla

Тестовете на ADAC сочат: китайските автомобили не са това което бяха!

Апр 23, 2024