Lasurit

Краят на легендата VOLKSWAGEN BEETLE

VOLKSWAGEN BEETLE

VOLKSWAGEN BEETLE

Реклама Peugeot 408
VOLKSWAGEN обяви, че във фирмения комплекс на марката Volkswagen de Mexico в Пуебла са били сглобени последните представители на легендата BEETLE. Последният от автомобилите няма да бъде пуснат за продажба, а ще остане като част от експозицията в местния музей на компанията.

"Не може да си представим къде би бил Volkswagen без Beetle", коментират от Volkswagen Group of America. "Въпреки че времето му изтече, ролята, която изигра в еволюцията на нашата марка ще бъде ценена винаги".

Глобалните продажби на VOLKSWAGEN BEETLE през годините достигнаха ниво от 21.5 млн единици, като само в Съединените Американски Щати са били реализирани почти 5 милиона негови представителя. Второто и третото поколение на модела, наличен във версия купе и кабриолет, беше налично за закупуване в 23 различни цветови изпълнения, 32 интериорни, в 13 различни двигателни модификации и в 19 специални серии. Всички те са произвеждани от Volkswagen de Mexico и са били изнасяни към 91 държави по целия свят.

След приключването на производството на BEETLE, неговото място на поточните линии на Volkswagen de Mexico ще бъде заето от изцяло нов и позициониран под Tiguan компактен SUV модел, предназначен за североамериканския пазар. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили BMW Citroen Dacia Ford Peugeot Renault Skoda Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Февруари 2024: Dacia Sandero е най-продаваната нова кола в Европа

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

Lucid Group си осигури още 1 млрд щатски долара

Мар 28, 2024