Huawei отвръщат на удара: Новата им ОС ще е по-бърза от Android

Компанията все още няма еквивалент на Google Store
10 юли 2019 23:10, Нели Христова
91
Huawei отвръщат на удара: Новата им ОС ще е по-бърза от Android
Снимки: Reuters

Рен Женгфей, главният изпълнителен директор на Huawei, заяви, че новата операционна система, по която телекомуникационният гигант работи, ще е много по-бърза от Android. Пред френската медия Le Point, Женгфей отбелязва, че на процесорът ще му отнеме само 5 милисекунди да обработи информация, което означава, че системата ще е по-бърза дори и от използваният от Apple MacOS.

Още по темата

Алтернативната на Android операционна система ще е 60% по-бърза от своя предшественик и ще може да се свързва едновременно с множество умни устройства, включително коли и други телефони.

Но пред Huawei стои друг проблем – Женгфей признава, че HongMeng OS все още няма еквивалент на  Google Play Store.

Това означава, че на китайският гигант ще му липсват приложения, които са основна част от използването на Android, като Google Maps, Chrome и Gmail.

Китайският телекомуникационният гигант бе принуден да разработи своя операционна система, след като между САЩ и Китай избухна търговска война, а компанията бе поставена в "черния списък“, който забранява на американските фирми, като Google, да търгуват с Huawei.

Женгфей  не казва, кога ще бъде представена новата операционна система, която вече е тествана от няколко китайски компании, но най-вероятно това ще стане с представянето на следващия смартфон на Huawei.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
ALFIETA преди 4 години
"за какво ми е по-бърза - да няма да се надпреварвам със светлината :) .Май само в БГ всяка втора новина е за китайчето,а трета за американчето, явно и тук търкат равтовете до неознаваемост. Със Самсунг Ес 10 плюс съм, кога ли ще ме догони това китайче и американче на параметри и производителбост - след някоя друга година може би"Човек, научи се да пишеш правилно и тогава се хвали какви материални придобивки имаш...някак звучиш несериозно, като се неграмотен!Поне завърши основното си обра
65
0
 
0
 
! Отговори
ALFIETA преди 4 години
До АнонименЧовек, научи се да пишеш правилно и тогава се хвали какви материални придобивки имаш...някак звучиш несериозно, като се неграмотен!Поне завърши основното си образование!
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам защо, НО колегите, които са експерти в смартфоните, не разбират нищо от една елементарна екселска таблица... Защо ???!!!
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 64Ти си психопат. До среден Пешко - Сравнението ти е достойно за пиянската седянка до блока.
62
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 4 години
Към 70 коментара. Плащат ли китайците за тези статии? Гиганти като Майкрософт и Нокия не успяха. Дали вече помним Winmobile. Имаше хора които харесваха тази ОС.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 62Не се хваля изобщо, тази джаджа тук където съм я изкарвам за 5 дни, но истината е че никой от прехвалените ви китайски и американски боклюци не може да се мери с нея. Почти всички части са си собствено производство и не зависят от какъвто и да е пазар, та точно по тази причина са си номер едно, иначе моята марка е Нокия, та чакам от тях флагмант от висок клас. Ти да не мислиш, че Самсунг не могат да си напишат тяхна ОС, имат възможностите и две да си напишат.Ползвайте си там НаХуйВейя и Огризките и да мълчите... .Когато съм държал смартфон Нокия и съм писал Симбиан, ти си ходил прав п
60
3
 
4
 
! Отговори
среден Пешко преди 4 години
Тука основна част от коментиращите са като номер 53...за тях познанията им стигат до там, че флагман телефон,пише,струвал 1000 лева.Работи за 800 лева заплата и тази цена му се струва космическа.И преди се е възхищавал на телефони като Леново.Да се възхищавате на Huawei е същото ,като да ми хвалите новата Дачия,с какво е по-добра от новия Мерцедес.
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука некъв се хвали с орджинален s10 Korea origin. Да де ама тва е страна на произход, не на производство. Както asembled in the Moon значи че е събран на Луната, ама чаркалаците идват от.... Земята де. Същото се оказва и с Хуавей. Събран в Китай ама ето, че има и туй онуй от Хамерика. Така де, с други думи вече няма значение страна на производство, щото е шарена чергата. Важно е марката дето си туря емблемата каква са и целите, изискванията и принципите.
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Операционната система сама по себе си не дава функционалности, а среда за реализирането на тези функционалности. Тоест, място, където да се изпълняват програмите. Ако имаш операционна система а нямаш програми за какво ти е? Все едно да имаш компютър пък да нямаш ток за него... Китайците са един бюлюк народ. Трябва да се фокусират върху създаването на приложения за тази ОС, иначе до никъде няма да стигнат като Симбиан - основната причина да изчезне беше липсата на приложения.
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 58Ти му пишеш, че е направен и сглобен в Корея, той пак си фъфли за Китай. Ти сега швед ли си или китаец последно ?
56
0
 
2
 
! Отговори
До 53 преди 4 години
Славейко, оправи им макроса, не се праи. Ще те изберем пак за служител на годината и ще вземеш бонус 40 лв :д
55
0
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 4 години
Много е възможно да имаш китайски самсунг. По- добрата изработка обикновено не идва при нас. Пушил ли си шведски или норвежки цигари :) хубави са. Имат и марлборо. То е много по- хубаво от нашето марлборо. За цървуляците качеството е по- евтино.
54
0
 
3
 
! Отговори
До 55 преди 4 години
Грешиш. В Корея правят до 40млн телефона. Най- много правят във Виетнам - 240-270млн. Правят и в Китай - до 150 млн. Всичко е годишно. Просто провери в Интернет. В Корея правят главно за корейския пазар и може да видиш кой откъде е по серийния номер.
53
1
 
2
 
! Отговори
Daraka преди 4 години
Санкциите са отменени
52
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 54Ти кога ли си държал Еска плюс в ръцете, че много знаеш. Моя S10 плюс Country of Origin е Made in Korea .А толкова си ***, че няма на къде. Всяка година Самсунг произвеждат по 20 милиона усройства в Южна Корея. А най-големия завод е в Индия, след това Виетнам, а в Китай ги затварят един по един, и едвали ще си затворят сърцето завода в Южна Корея. Толкова разбираш от телефони и устройства, колко и неуките ХуйВейци тука.Приятно ползване на китайските ви боклюци, аз китайски нискокачествени стоки не купувам.
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50, еските на Самсунг нема начин да се произвеждат в Корея, защото Самсунг мобайл дивайс нямат завод в Корея. А и най-големият завод за дисплей на Самсунг се намира в Китай. Източник - Уикипедия и Самсунг хоум пейдж :)
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смартфоните се ползват само от нискоинтелигентните кифли, които спестяват от мизерна заплата, за да си купят последен модел за около 1000 лв. Поне в моята работа имам такива наблюдения. Сума народ напуснаха (млади момичета), защото не им стигала заплатата, а имат телефони за по над 1000 лв !А щом стане въпрос за попълване на данни в екселски таблици - питат мен !!!..........
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хонгменг се разработва от малко над две години, но все тая. Водещите Самсунг разработваха Тизен по-дълго със същите цели - да може да ползва приложения от андроид магазини, но самите те се отказаха, защото по тяхна преценка не е достатъчно добра, а това несъмнено щеше да ги махне от върха на продажбите.
48
1
 
1
 
! Отговори
Николай преди 4 години
Много неграмотна статия.Хуауей разработват тази операционна система от 4-5 години. Изобщо не са започвали, когато започна търговската война. Нали ако напишат операционна система за по-малко от година(горе долу от толкова започна търговската дразга), то това ще е някоя абсолютна глупост.
47
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за какво ми е по-бърза - да няма да се надпреварвам със светлината :) .Май само в БГ всяка втора новина е за китайчето,а трета за американчето, явно и тук търкат равтовете до неознаваемост. Със Самсунг Ес 10 плюс съм, кога ли ще ме догони това китайче и американче на параметри и производителбост - след някоя друга година може би...И за троловете да не забравят, че Еските се произвеждат в Корея и Виетнам...