Skoda Monte Carlo

Bloodhound с нови високоскоростни тестове през октомври

Bloodhound LSR

Bloodhound LSR

Реклама Opel Stock
Екипът на проекта Bloodhound LSR обяви, че инициативата за постигането на нов световен рекорд за максимална наземна скорост ще бъде възобновена с реални тестове през октомври тази година, а настоящото най-добро постижение се очаква да бъде атакувано към края на следващата година.

След провеждането на изпитанията със скорост от 320 км/ч през октомври 2017 година, сега автомобилът ще бъде транспортиран до сухото езеро Hakskeenpan, Южна Африка, където поставената цел е достигането на скорост от 800 км/ч.

От Bloodhound коментират, че след възраждането и рестартирането на проекта през март тази година, екипът е работил по наличната база, като е нанесъл корекции по окачването, добавили са спирачна система с парашут, нови сензори за налягане, пожарни датчици и други.

По време на изпитанията през октомври, екипът на Bloodhound ще провери за първи път и функционалността на иновативната си инсталация за предаване на данни от автомобила в реално време, като за това ще разчитат на работата на стотиците интегрирани в автомобила сензори.

Въпреки че развитието на проекта BLOODHOUND търпи сериозно забавяне, най-вече поради ограничение в средствата, основната цел на екипа продължава да бъде само една- регистриране на нов световен рекорд за максимална скорост от 1600 км/ч. Най-доброто постижение към момента е 1277.985 км/ч и беше регистрирано на 15 октомври 1997 година от Анди Грийн и Thrust SSC. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024