Skoda Monte Carlo

С е-скутера нула промила /в Германия/!

С е-скутера нула промила /в Германия/!

С е-скутера нула промила /в Германия/!

Реклама Peugeot 408
“Дори когато карате нашумелите вече електрически скутери, алкохолът няма място”. Това каза ръководителят на германския Съвет за пътна безопасност (DVR) за набиращите популярност електрически тротинетки. Само през миналия уикенд, според Кристиан Келнер, полицията в Мюнхен, Кьолн и Ерфурт е спряла няколко човека каращи електронни скутери, защото са шофирали в нетрезво състояние.

"Много хора не знаят, че това освен, че е много опасно е и забранено", сподели Келнер. - “Но за тях важат същите правила, както за шофьорите с ограниченията на алкохола. Защото E-скутерите са моторни превозни средства. Следователно се прилага параграф 24а от Закона за движението по пътищата (StVG) - Който кара с концентрация на алкохол в кръвта от 0,5 до 1,09 на хиляда /дори с е-скутер/, трябва да очаква глоба в размер на 500 евро, месечна забрана за шофиране и отнемане на две точки.

По-високите нива на алкохол в кръвта са вече престъпление, което се наказва още по-тежко. И дори при ниво от 0,3 на хиляда каращите е-скутери могат да получат наказание, ако привлекат внимание за неадекватно управление поради употребения алкохол.

"На всички потребители на електронни скутери трябва да им е ясно - щом ги карат под влияние на алкохола, те застрашават себе си и другите участници в движението," завършва Келнер. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Електромобили Tesla

Tesla намали двойно цената на системата си за автономно управление

Апр 14, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Безопасност | Safety Honda

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

Апр 12, 2024