Skoda Monte Carlo

Hyundai-KIA подготвят електрическа кола с нова платформа

Hyundai-KIA подготвят електрическа кола с нова платформа

Hyundai-KIA подготвят електрическа кола с нова платформа

Реклама Skoda Monte Carlo
Изданието Business Korea, базирайки се “източници в автоиндустрията”, съобщава, че Hyundai подготвя първия си компактен модел с новата модулна платформа E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Тя очевидно си намира в последен стадий от разработката си и се предвижда да стане аналог на платформата MEB на VW. Плановете са на нейна база корейците да развият към 2025-а година над 20 различни електромобила. E-GMP има интересна особенност - интегрирана задвижваща ос -IDA (Integrated Drive Axle).

IDA обединява в един възел вал и главина, позволявайки да се намали броят излишни връзки в конструкцията, да се повиши коравината на вала с 55% и и да се намали масата на възела с 10%. В същото време диаметърът на лагерите е увеличен с 40% за по-добра управляемост и надеждност.

Секретноят проект за електрокар с платформата E-GMP е обозначен с индекса NE. Към декември ще бъде готов прототип, а предсерийният вариант трябва да дебютира пред публика през юни 2020-а година. Масовото производство по план трябва да тръгне в началото на 2021-а. Моделът се определя като CUV (крос-хеч) с пробег поне 450 км. Навярно той ще има виртуален кокпит и дистанционна персонализация. В тази посока на корейците ще помага хърватската фирма Rimac. Не е ясно коя от двете корейски марки ще пусне първа модела, но по-активна в посока на електрификацията засега е KIA.

Концептът Kia HabaNiro подхожда може би най-добре за първия модел с новата платоформа. Има голямо междуосие от 2830 мм, снабден е с два електромотора – по един на ос, за него се обещава пробег с едно зареждане от 483 км и, може да се каже че е готов за серийно производство. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Audi

Новите Audi A3 и A3 Allstreet - видео

Апр 26, 2024