Skoda Monte Carlo

Porsche разкри дизайна на електрокара си Taycan

Porsche разкри дизайна на електрокара си Taycan

Porsche разкри дизайна на електрокара си Taycan

Реклама Nissan X-Trail
Porsche публикува първите официални дизайн скици на първия си сериен електрически автомобил – Taycan, чиято мощност е цели 600 к.с. Дизайнът на колата е разработен в стила на концепта Porsche Mission E Cross Turismo, представен през март миналата година на автосалона в Женева. Запазвайки общите черти на шоукара, серийната кола има преработен аеродинамичен кит, нови предни фарове и стандартни задни врати, вместо отварящите се срещу движението “самоубийствени” на концепта.

Салонът на спорткара е оформен в стилистиката на концепта, като са използвани неговите напълно цифрово приборно табло, монтираният в предния панел широкоформатен централен сензорен дисплей и отделният сензорен екран за управление на автоматичния климатик, триспицовия спортен волан, големият бутон Start/Stop вляво от него и централният циферблат на приборното табло, традиционно използван в моделите на Porsche с опционалния пакет Sport Chrono.

Вече е известно, че електрическото Porsche Taycan ще се предлага в два варианта на купето и с три нива комплектации – базово, средно 4S и максималното Turbo. В последния топ вариант, наистина няма турбо, а два електродвигателя, с обща мощност над 600 к.с. От мяста до 100 км/ч пълноприводният Taycan ще се ускорява за по-малко от 3.5 секунди. Пробегът с едно зареждане е над 500 км по цикъла NEDC, а за само 4 минути акумулаторът ще може да получи еленергия за още 100 км път.

Заявките за Porsche Taycan се приемат от началото на март тази година, въпреки че серийното производство ще тръгне едва през септември. Очакваното стартово ниво на цената е от 90 000 евро в базовия вариант и от 130 000 във версията Turbo. Официалната премиера на първия електрокар на Porsche ще се състои през септември тази година на автосалона във Франкфурт. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen

Автосалон Пекин 2024: Volkswagen с нов концептуален модел и подмарка (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

Новото MINI Aceman

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BYD Mazda

BYD Experience Day с Yangwang U8 - видео

Апр 24, 2024