New Dacia Duster

LEXUS РАЗКРИ КОНЦЕПТУАЛНИЯ МОДЕЛ LC КАБРИОЛЕТ ПО ВРЕМЕ НА ФЕСТИВАЛА GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED

LEXUS РАЗКРИ КОНЦЕПТУАЛНИЯ МОДЕЛ LC КАБРИОЛЕТ ПО ВРЕМЕ НА ФЕСТИВАЛА GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED

LEXUS РАЗКРИ КОНЦЕПТУАЛНИЯ МОДЕЛ LC КАБРИОЛЕТ ПО ВРЕМЕ НА ФЕСТИВАЛА GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED

Реклама Skoda Monte Carlo
-Lexus потвърждава производството на открита версия на флагман спортното купе LC;
-Концептуалният модел на открития модел отбеляза своя световен дебют в движение на състезателното трасе по време на тазгодишния фестивал Goodwood Festival of Speed.

Lexus ще разшири изисканата гама на своя флагман LC в класа на спортните купета с официално потвърждение, че откритата версия с експресивен дизайн ще влезе в производство в близко бъдеще.

Посетителите на тазгодишния фестивал Goodwood Festival of Speed във Великобритания станаха свидетели на световния дебют на открития концептуален модел на LC в движение на прочутото състезателно трасе на хълма (фестивалът се проведе от 4 до 7 юли). Новият модел взе своето място сред някои от най-изключителните и престижни нови автомобили в света именно на този световноизвестен автомобилен форум, който се счита за своеобразна витрина на най-добрите съвременни и класически спортни автомобили.

Бъдещият спортен кабриолет ще разшири палитрата от луксозни лайфстайл модели на Lexus, допълвайки гамата на LC и ще даде усещане за пълнота и завършеност в състава на флагман моделите на марката.

LC бързо се утвърди като един от най-търсените модели в историята на Lexus с високо международно признание, благодарение на комбинацията от забележителен дизайн, изящно изпълнение и вълнуваща динамика на пътя. Потенциалното разширяване на гамата с включване на открита версия вече бе загатнато на Северноамериканското международно автомобилно изложение в Детройт през месец януари, където Lexus представи концептуалния модел LC кабриолет. Целта на дизайн студията бе да отрази „съвършената красота” (ultimate Beauty) и успехът в тази насока предизвика ентусиазиран отзвук както сред специалистите в средите на автомобилната индустрията, така и сред широката публика. Подобно на самия LC, още при дебюта си концептуалният модел бе удостоен с престижната награда за дизайн EyesOn Design Award.

Издълженият, нисък и с леки изискани форми открит вариант на LC ще споделя атлетичните пропорции, характерни за закритата купе версия, но ще се отличава със своя собствена, различна идентичност. Големите колела и късите надвеси на каросерията ще отразяват ясно динамичните традиции на модела и ще бъдат недвусмислен знак за изключителното удоволствие на пътя, което очаква новите собственици. На фестивала в Гудууд концептуалният модел все още беше маскиран, но ще покаже повече подробности от дизайна и динамичните възможности на бъдещата серийна версия на кабриолета.

По трасето на хълма в Гудууд концептуалният модел на LC кабриолет беше управляван от професионалния състезателен пилот Ник Касиди. В момента Ник се състезава в GT500 класа на серията Super GT в Япония с LEXUS TEAM KeePer TOM’S. Стартирайки от фестивала Goodwood Festival of Speed във Великобритания, прототипът на кабриолета LC ще бъде представен на

други подобни събития, събирайки допълнителни мнения и обогатявайки обратната връзка за инженерите по проекта.

Споделяйки дълбокото си вълнение в този момент, Изпълнителният вицепрезидент на Lexus International Коджи Сато отбеляза: „Фестивалът Goodwood Festival of Speed празнува автомобилната история и култура, като събира на едно място някои от най-забележителните автомобили и състезатели в историята. Lexus има честта да се присъедини към този фестивал и аз съм извънредно щастлив да представя този концептуален модел на LC кабриолет именно тук - на същото място, където купе версията на LC направи своя дебют през 2016 г.”

Подробни технически данни и информация за сроковете за пускане на пазара на серийната версия на LC кабриолет ще бъдат обявени на по-късен етап.

*Източник: www.lexus.bg Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda Vision Gran Turismo влиза в Gran Turismo 7

Апр 18, 2024