Lasurit eshop

RENAULT с още подробности за суперспортния MEGANE R.S. TROPHY-R (Видео)

RENAULT MEGANE R.S. TROPHY-R

RENAULT MEGANE R.S. TROPHY-R

Реклама Renault Arkana
На 21 май тази година, RENAULT обяви, че MEGANE си е върнал рекорда на легендарната писта Нюрбургринг Нордшлайфе с новата суперспортна версия на модела- MEGANE R.S. TROPHY-R.

Сега от Renault разкриват допълнителни подробности за специално разработеният си автомобил, като анонсират и това, че той ще стане достояние на потребителите в лимитирана версия от 500 екземпляра с начало на продажбите към края на тази година.

Renault MEGANE R.S. TROPHY-R е дело на спортното подразделение Renault Sport на френската марка, което е работило изцяло за оптимизирането на базата и достигането на нови висини по отношение на задвижването, конструкцията и инженерните и технологични показатели. Без съмнение може да се каже, че тяхното най-ново творение е създадена за състезателната писта и обещава върхова наслада на всеки един от 500-те си бъдещи собственици.

Новият MEGANE R.S. TROPHY-R е оборудван с високоефективен и познат от Megane R.S. Trophy двигател с 300 конски сили, но самият автомобил тежи със 130 килограма по-малко. Други сериозни промени, инженерите на Renault са нанесли по аеродинамиката на автомобила, както и по окачването му, като за това са разчитали на сътрудничеството си с лидери в своите области като Akrapovič, Brembo, Bridgestone, Öhlins и Sabelt.



Окачването на автомобила е изцяло ревизирано, монтирани са специално разработени за Renault Sport гуми Bridgestone Potenza S007, а спирачните дискове на колата са карбон-керамични. Сериозно внимание е обърнато и на аеродинамиката на автомобила, като освен очевидните оптимизации по екстериора, колата се отличава и със специално доработено подподово пространство.

Новият MEGANE R.S. TROPHY-R, който идва с възможност за поръчка и с карбонови джанти, е в състояние да предложи максимална скорост на движение от 262 км/ч, ускорение от 0 до 100 км/ч за 5.4 секунди, изминаване на километър от спряло положение за 24.5 секунди и ускорение от респектиращо ускорение от 80 до 120 км/ч на трета предавка за 2.9 секунди. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Aston Martin

Aston Martin DBX707 – SUV с ултралукс, V8, 707 к.с. и 900 Нм!

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили Opel Seat

Opel разкрива зашеметяващото следващо поколение Grandland SUV

Апр 25, 2024