Lasurit eshop

JAGUAR LAND ROVER ускорява електрификацията. Идва електрически XJ

JAGUAR LAND ROVER ускорява електрификацията. Идва електрически XJ

JAGUAR LAND ROVER ускорява електрификацията. Идва електрически XJ

Реклама Renault Arkana
Днес производителят на луксозни автомобили JAGUAR LAND ROVER разкри допълнителни подробности за плановете си електрификация на портфолиото си.

"Бъдещето на мобилността е електрическо и като една визионерска английска компания, ние сме отдадени на това да произвеждаме нашите автомобили с нулеви вредни емисии от ново поколение във Великобритания", коментира Ралф Шпет, изпълнителен директор на JAGUAR LAND ROVER.

Основната новост е свързана с решението на гиганта да стартира производството на гама нови електрифицирани модели, сглобяването на които ще се осъществява в завода му в Касъл Бромич, Великобритания, от следващата година, като за целта предстои цялостно трансформиране на съоръженията.

Първото от новите предложения на компанията ще бъде изцяло електрическа версия на следващото поколение Jaguar XJ. От JAGUAR LAND ROVER коментират, че електромобилът ще бъде разработен от същия екип дизайнери и продуктови специалисти, които дадоха на света първия в света луксозен електрически SUV модел- I-Pace, който беше отличен и като Автомобил на годината 2019 на Европа, както и Световен автомобил на годината 2019. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Lamborghini

Lamborghini Urus и като зареждаем хибрид (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Авто глобус Тунинг MANSORY Rolls-Royce

MANSORY "оправи" и електрическия Rolls-Royce Spectre

Апр 24, 2024