New Dacia Duster

Русенският университет „Ангел Кънчев“ с втори отбор на финалите на Shell Eco-marathon Европа

Русенският университет „Ангел Кънчев“ с втори отбор на финалите на Shell Eco-marathon Европа

Русенският университет „Ангел Кънчев“ с втори отбор на финалите на Shell Eco-marathon Европа

Реклама Skoda Monte Carlo
Младите инженери създадоха изцяло нов автомобил за второто си участие в надпреварата за енергийна ефективност в транспорта

Русенският университет „Ангел Кънчев“ ще излъчи втори отбор на финалите на Shell Eco-marathon 2019 в Лондон. HydRU Racing Team, ще се състезава за втора поредна година в категорията „Градски тип“, задвижван от водородна клетка.

Тази година в участието си на финалите на глобалното състезание за енергийна ефективност Shell Eco-marathon 2019 HydRU Racing Team създаде нов автомобил с иновативен дизайн. Благодарение на използването на карбон за изработването на всички елементи, теглото на колата е намалено с 30%. Новото електронно управление помага както на пилота, така и на екипа, като позволява да се правят промени по настройките. Автомобилът е оборудван с информационна система, чрез която могат да се следят броя на обиколките, разликата спрямо предишната обиколка и да се анализира изразходваната енергия. Отборът е съставен от 12 души, сред които и две момичета.

„Отборът ни е целеустремен да отключи пълния си капацитет и да постигне по-впечатляващи резултати през този сезон. Не мога да направя прогноза какво разстояние бихме могли да изминем, но със сигурност ще положим всички усилия то да е повече от предходната година“, обеща мениджърът на отбора д-р инж. Иван Белоев.

„Радвам се, че Русенския университет разполага с потенциала да излъчи два успешни отбора в състезанието Shell Eco-marathon Европа 2019. Те са пример за това как подкрепата от страна на ръководството на университета и общината спомагат за развитието на бъдещите инженери в подобни международно признати начинания. Търсенето на иновативни енергийно ефективни решения е по-важно от всякога за развитието на транспорта на бъдещето.“, сподели Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024