Opel Stock

Nokian Tyres изгражда високоскоростна овална писта сред испанските полета (Видео)

Nokian Tyres изгражда високоскоростна овална писта сред испанските полета (Видео)

Nokian Tyres изгражда високоскоростна овална писта сред испанските полета (Видео)

Реклама Honda ZR-V
Новият тестови център на Nokian Tyres в Испания ще позволява целогодишно тестване на летни, всесезонни и зимни гуми, а пистите ще бъдат готови през 2020 г. Общата инвестиция се оценява на 60 милиона евро.

Там където някога е имало жълтеникава линия от многобройни малки полета, сега се открива впечатляваща гледка към различните тестови писти. Въпреки силните валежи след Великден, строителните работи по новия тестови център на Nokian Tyres в Испания продължават по график.

Може би най-впечатляваща е овалната писта с наклонени завои. Тя е над 7 километра дълга и започва да придобива форма, докато екип от Германия, специализиран в изграждането на наклонени завои на овални писти, работи върху топографията и горните слоеве на извивките на пистата.

Обектът с площ от 300 хектара се намира в Санта Крус де ла Сарса, малък град на около час път с кола южно от испанската столица Мадрид.




„Тестовият център в Испания е най-голямата единична инвестиция свързана с тестване, която компанията е правила през цялата си история. Центърът ще подобри шансовете ни да произвеждаме съвместими продукти за пазарите в растеж, съобразно стратегия ни. Той също така ще подкрепи работата ни по отношение на научноизследователската и развойна дейност за всички наши продукти.“ казва Юха Пирхонен, вицепрезидент „Технологии“ в Nokian Tyres

Основният фокус е върху летните и всесезонните гуми, както и гумите с високоскоростен индекс; има особено голямо търсене за този тип продукти в развиващите се пазари на Nokian Tyres в Централна и Източна Европа, а също и в Северна Америка, където компанията скоро ще открие нова фабрика. Друга област, върху която ще се фокусира тестовият център е разработване на целогодишните свойства за безопасност на всеки продукт.

Тестването е съществена част от разработването на безопасни гуми

По-голямата част от подготвителните работи за над 10 тестови писти на новия тестови център вече са завършени: горните слоеве на почвата са отстранени и машините са отворили работните площадки за пистите. Следващата фаза е внимателно полагане на слоеве асфалт, които ще бъдат завършени през 2020 година за повечето трасета.

Строителните работи на овалната писта са най-напреднали: изграждането на южната крива и наземните работи са готови. Следва деликатната работа по поставяне на профили и полагане на първите слоеве асфалт. След като бъде завършена, овалната писта ще позволява да се тестват гуми със скорост до 300 км/ч.

Новата локация за тестове ще бъде трета подред за Nokian Tyres. Тя допълва вече съществуващата мрежа за тестове на гуми на компанията, която се състои от 700-хектаровия тестови център в Ивало, Финландия за тестване на зимни гуми, който се намира в близост до финландската централа в град Нокия.

Устойчив подход: проучване на нови екологично чисти суровини

Една от областите за развитие на Nokian Tyres е използването на растението гуаюла, потенциална суровина за производство на гуми. Nokian Tyres работи за култивирането и изучаването му, съвместно с местни университети и партньори, като възможен източник на висококачествен естествен каучук. Плантацията се управлява от местни фермери.

Компанията също така е запазила 25 хектара земя за опазване на околната среда. Тя включва изграждане на места за гнездене на ястреби и сови, както и изграждане на места за водопой на птиците, които ще бъдат наблюдавани в продължение на 3 години. Също така ще бъдат засадени дъбове и други растителни видове. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024