Opel Stock

KARSAN представи новия Atak Electric в Германия! - видео и фотогалерия

Юли 04, 2019
KARSAN представи новия Atak Electric в Германия! - видео и фотогалерия

KARSAN представи новия Atak Electric в Германия! - видео и фотогалерия

Реклама Skoda Stock
В края на миналата година имах възможност да тествам първият изцяло електрически малък бус на Karsan Otomotive – Jest Electric, а съвсем наскоро – в края на миналия месец комшиите ме поканиха да тествам и вторият им подобен модел – по-големият Karsan Atak Electric. Така Karsan стана първият производител на подобна техника в света, който показва два напълно нови модела в рамките на по-малко от една година!

И тазгодишното представяне беше организирано съвместно, къкто и миналата година със стратегическия партньор на Karsan BMW в академията за шофьорско майсторство на BMW и Mini - Driveng Academy, в град Майзах. То премина под мотото „Нова дефиниция на мобилността“. В събитието взеха участие председателят на Kıraça Holding - Инан Кърач, изпълнителният директор на Karsan - Oкан Баш, вицепрезидентът на търговския отдел на Karsan - Музафер Арпачиоглу и много служители на компанията.




Представители на пресата, клиенти и дистрибутори от целия свят тестваха Atak Electric, задвижван от BMW i технологии с обновен дизайн. Пет бързо зареждащи се BMW i батерии с общ капацитет 220 kWh могат да осигурят на Atak Electric пробег до 300 километра с едно зареждане. В допълнение към това, много удобният интериор и иновативните технологии превърнаха този автобус в моментален фаворит на гостите. Събитието „Нова дефиниция на мобилността“ показа и моделите Karsan Jest Electric, BMW i3 и i8.




Karsan Atak има 230-киловатов електромотор с въртящ момент от 2400 Нм, а акумулаторният блок може да се презареди бързо за само 3 часа. Интересно е че в режим на рекуперация при спиране електробусът може да дозареди акумулаторите си 25% от пълния капацитет. Фирмената гаранция на акумулаторите е 4 години или 200 000 км.

Електробусът Karsan Atak е дълъг 8 м и може да вози до 52 пътника, окачването му е пневматично с електронно управление. Заслужи особено внимание новото работно място на водача, който напълно може да оцени 12,3-инчовият, напълно цифров екран на приборното табло, както и 10,1-инчовия дисплей на мултимедийната система.




След като отбеляза, че Jest Electric - първият продукт, плод на сътрудничество между Karsan и BMW, незабавно се е превърнал във фаворит, изпълнителният директор на Karsan, Окан Баш, с удоволствие съобщи, че 35 автомобила Jest Electric вече се ползват в редица европейски страни, включително Франция, Германия и Гърция. Само за една година Karsan пусна електрическата версия в клас автобуси Atak.

„В сътрудничество с BMW, автомобилна марка, която е пионер в технологиите за електрически превозни средства, ние произвеждаме електрически транспортни решения за целия свят. Много се вълнуваме от въвеждането на пазара на Atak Electric - пионер с дългия си пробег, уникалните технологии и размери, и със съвсем новия облик. 100% турска марка, ние сме и първата компания, която разработи и започна масово производство на две електрически превозни средства за една година. Atak Electric работи с пет батерии, всяка от които е с мощност 44 kWh. Тези батерии осигуряват пробег от 300 км - ненадминато предимство в сравнение с неговите конкуренти.”




Отбелязвайки, че Karsan предлага гаранция от 4 години и 200 000 километра на батериите BMW, изпълнителният директор на компанията - Окан Баш, подчерта и факта, че Atak Electric е много по-рентабилен в сравнение с конкурентите си, предвид технологичните му възможности и комфорт. Баш продължи: „През август 2019 година ще започнем пътуващи изложения ( Road Shows) в страни като Франция, Германия, Румъния, Италия, Португалия и България.Те ще продължат до края на годината. Серийното производство на модела Atak Electric ще започне през август и първо ще се насочим към европейските пазари. Нашето ползотворно сътрудничество с BMW ще продължи и се надяваме, че заедно в бъдеще ще предложим още нови транспортни решения ”.




Двигателят на Atak Electric е с мощност 230 kWh и въртящ момент 2400 Nm. Работейки с общо 220 kWh капацитет на акумулаторната батерия с пет 44-kWh батерии, разработени от BMW, Atak Electric може да се похвали с уникален пробег от 300 км. Батериите могат да се зареждат за 5 часа с променлив ток и за 3 часа с бързо зареждащи устройства. Регенеративната спирачна система също рециклира мощността, която позволява на батериите да се презареждат до 25%.

Atak Electric идва с изцяло нови и динамични предни и задни линии и невероятна външност със своите дневни LED светлини. Интериорът включва 10,1-инчов мултимедиен сензорен екран, изцяло цифрово 12,3-инчово табло, без ключ, USB портове и подготовка за Wi-Fi. Благодарение на системата за въздушно окачване с електрическо задвижване моделът осигурява комфорт като на личен автомобил. Atak Electric предлага две опции за разпределение на местата, 18 + 4 или 21 + 4 сгъваеми с общ капацитет от 52-ма пътници.




Вече повече от 50 години Karsan произвежда както собствени превозни средства, така и части за световноизвестни марки в сектора на търговските автомобили. От 1981 г. компанията извършва това производство със 100% местен капитал, а фабриката й Хасанача в Бурса има капацитет за 18 200 автомобила годишно на една смяна. Оборудването на завода е гъвкаво, за производство на автомобили, камиони, микробуси и автобуси. Намира се на 30 км от центъра на град Бурса и е разположен на площ от 206 000 кв.м. от които 90 000 кв. м. е затворено пространство.




Karsan е единственият независим производител на автомобили от различни марки в Турция. Следващият етап в развитието на компанията е да разработи поръчкови версии на нови и съществуващи превозни средства, за да разшири присъствието си във всички сегменти на товарния и пътнически транспорт. Работейки за „разработване на иновативни продукти и услуги от идеята до пазара“ и за задоволяване на всеки пазарен сегмент, Karsan се стреми предимно към укрепване на основната си производствена бизнес линия / OEM. Компанията управлява цялата верига - от R&D до производство, маркетинг и следпродажбено обслужване.

В момента, освен 100% електрическия Atak Electric, в сътрудничество с BMW, Karsan произвежда новия лекотоварен H350 за Hyundai Motor Company (HMC), автобуси 10-12-18м за Menarinibus и собствени модели автобуси Jest, Atak и Star. Освен производството на превозни средства, Karsan предлага и гама от индустриални услуги в своята фабрика за организирана индустриална зона. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Китай Тестове Авто глобус BMW BYD Citroen Geely Mercedes-Benz MG Smart Tesla

Тестовете на ADAC сочат: китайските автомобили не са това което бяха!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Audi

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Апр 19, 2024
Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024