Opel Stock

Tesla, Mercedes и Skoda са новите отличници по безопасност на Euro NCAP

KIA ceed

KIA ceed

Реклама Renault Arkana
Днес независимата агенция Euro NCAP публикува информация за поредните нови за европийския пазар модели, които са били подложени на строгите й изпитания за безопасност.

След приключването на тестовете, четири от шестте тествани коли са получили възможно най-високата оценка от 5 звезди за безопасността, която предлагат на водача, спътниците му и останалите участници в пътното движение. Новите отличници на Euro NCAP са Tesla Model 3, Skoda Scala, Mercedes-Benz B-Class и GLE.

Новата Kia Ceed и DS 3 Crossback са постигнали резултат от 4 звезди в тестваните си версии със стандартно оборудване, но оценката се подобрява до 5 звезди с наличните в допълнителната екипировка системи.

От Euro NCAP обръщат внимание върху интересен нюанс след приключването на краш-тестовете на Model 3 на Tesla и изцяло новото пазарно предложение Scala на SKODA- а именно, че SCALA е постигнала по-добри резултати по отношение на обезопасяването не само на възрастните (97% срещу 96%), но и на децата (87% срещу 86%). SKODA SCALA предлага също така и по-висока сигурност при евентуален удар с пешеходци. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили NIO Smart

NIO с две премиери на Auto China 2024

Апр 16, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Peugeot

6-ТЕ ЧАСА НА ИМОЛА: PEUGEOT 9X8 2024 готов за състезателния си дебют

Апр 16, 2024