Opel Stock
BMW X6

BMW X6

Реклама Skoda Kodiaq
BMW представя ново поколение на основателя на иновативния и експресивен клас автомобили: Sports Activity Coupe (SAC).

BMW представя новия модел на основателя на иновативния и експресивен сегмент на Sports Activity Coupe (SAC) автомобилите. При BMW X6 пъргавото и гъвкаво поведение на пътя на Sports Activity Vehicle са съчетани с изразителната естетика на купе. Третото поколение на BMW X6 подчертава самоувереното си излъчване с прецизен и ексклузивен дизайнерски език. Напредничавата техника на задвижването и окачването с комбинация с множеството иновации осигуряват уникално спортно и в същото време луксозно изживяване при шофиране. Също като своя предшественик новото BMW X6 ще се произвежда в завода в Спартанбърг, САЩ. Въвеждането на пазара стартира през ноември 2019 година.



Динамично издължените пропорции още по-силно подчертават спортния дух

В сравнение с предишния модел размерите на новото BMW X6 са увеличени с 26 до 4 935 мм на дължина и с 15 до 2 004 мм на широчина. Височината е намалена с 6 до 1 696 мм и автомобилът демонстрира динамично издължени пропорции в съчетание с особено мощно излъчване. Междуосието е удължено с 42 до 2 975 мм. Голямата, оградена с обща рамка BMW бъбрековидна радиаторна решетка е най-яркият елемент в предната част на автомобила. На външните си ръбове до фаровете бъбрековидната радиаторна решетка на BMW е с характерен ъгъл. Като опция за новото BMW X6 се предлага осветена бъбрековидна радиаторна решетка на BMW, която поставя ексклузивен акцент във външното оформление на автомобила. Осветлението се активира при отключване и заключване на автомобила. Освен това водачът може ръчно да включва и изключва осветлението на бъбрековидната радиаторна решетка на BMW. Светлинната функция е на разположение и по време на шофиране.

При опционалните BMW Лазерни светлини с Адаптивни LED фарове BMW Spot на лазерните светлини със Selective Beam оптимизира функциите на дългите светлини. По този начин обсегът на незаслепяващите дълги светлини се увеличава до около 500 метра. BMW Лазерните светлини се разпознават по сините, Х-образни елементи във вътрешността на характерните двойни фарове. Профилът на новото BMW X6 е доминиран от типичните за BMW пропорции, прецизната странична линия и динамичната линия на покрива. 19-инчовите алуминиеви джанти са серийни. Като опция се предлагат други варианти с размери от 20 до 22 инча. Моделите BMW X6 M50i и BMW X6 M50d серийно се оборудват с 21-инчови алуминиеви джанти. При въвеждането на пазара на новото BMW X6 като алтернатива на серийния вариант ще се предлагат и линиите xLine и M Спорт. И двете линии са оборудвани с индивидуални дизайнерски елементи.



Интериор: спортен дух в ексклузивна атмосфера

Интериорът на новото BMW X6 е насочен към ексклузивно и динамично изживяване при шофиране. Ясните структури създават модерно и спортно излъчване в интериора. Дизайнът на кокпита с ново разположение и оформление на елементите за управление е олицетворение на напредничавата, нова интерпретация на типичната за BMW ориентация към водача. Новото BMW X6 серийно се оборудва с кожена тапицерия Vernasca. Новото BMW X6 предлага и висока гъвкавост. Облегалките на задните седалки серийно са разделени и сгъваеми в съотношение 40:20:40. По този начин вместимостта на багажника се увеличава от 580 до 1 530 литра. Част от акцентите на опционалното оборудване са мултифункционалните предни седалки с масажна функция, четиризоновата автоматична климатична инсталация, темперираните поставки за чаши, кристалните апликации за подбрани елементи за управление, панорамният стъклен покрив Sky Lounge, пакетът Ambient Air за ароматизация на интериора, както и озвучителната система Bowers & Wilkins Diamond+ 3D Surround Sound.



Четири мощни двигателя и два M модела при въвеждането на пазара

Гамата от двигатели, която ще се предлага при въвеждането на пазара на новото BMW X6, включва два бензинови и два дизелови агрегата от най-ново поколение. BMW X6 M50i (среден разход на гориво: 10,7–10,4 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 243–237 г/км) е BMW M модел на върха на моделната гама с новоразработен V8 бензинов двигател с мощност 390 кВт/ 530 к.с. BMW X6 M50d (среден разход на гориво: 7,2–6,9 л/100 км; СО 2 емисии (комбинирани): 190–181 г/км) се задвижва от редови шестцилиндров дизелов двигател с четири турбокомпресора и мощност 294 кВт/ 400 к.с. BMW X6 xDrive40i (среден разход на гориво: 8,6–8,0 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 197–181 г/км) се задвижва от редови шестцилиндров бензинов двигател с мощност 250 кВт/ 340 к.с., а BMW X6 xDrive30d (среден разход на гориво: 6,6–6,1 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 172–159 г/км) – от редови шестцилиндров дизелов двигател със 195 кВт/265 к.с. Всички варианти на новото BMW X6 отговарят на изискванията на нормата за вредни емисии EU6d-TEMP. Серийната при двата M модела М Спортна изпускателна система се предлага като опция за другите версии на BMW X6, както и като част от М Спортния пакет. Тя осигурява емоционално и неподражаемо акустично присъствие. Всички модели серийно се оборудват с осемстепенна трансмисия Steptronic. Интелигентното задвижване на четирите колела на новото BMW X6 осигурява максимално сцепление, пъргавина и стабилност на пътя. Най-новото поколение на системата BMW xDrive още по-прецизно и бързо осигурява гъвкаво и съобразено със ситуацията на пътя разпределение на мощността между предните и задните колела. При онези ситуации на пътя, които не изискват задвижване на четирите колела, с цел повишаване на ефективността мощността може да бъде насочена изцяло към задните колела. Освен това при особено динамични ситуации на пътя системата xDrive също подава по-висока мощност към задните колела. Спортните характеристики се повишават и в комбинация с предлагания за модела М Спорт и с опционалния xOffroad пакет контролиран блокаж на диференциала на задната ос.



По-висок спортен дух, комфорт и офроуд възможности благодарение на оптимално настроените системи за контрол на окачването

С предното си окачване с два двойни напречни носача и петраменната конструкция отзад окачването на новото BMW X6 предлага идеалните предпоставки за динамика и комфорт на возене на пътя, както и уверено сцепление по нестабилни терени. Серийното оборудване включва Динамичен контрол на амортисьорите. Адаптивното М окачване Professional с активна стабилизация срещу наклоняване и Интегралното активно кормилно управление осигуряват особено динамично и пъргаво поведение на пътя. Новото BMW X6 се предлага и с въздушно окачване на предната и задната ос включително автоматично регулиране на нивото. С натискане на бутон в кокпита височината на каросерията може да се променя, като максималният диапазон е 80 мм. Офроуд-пакетът се предлага като опция за всички варианти на модела с изключение на BMW X6 M50i и BMW X6 M50d. На разположение са четири режима за шофиране по сняг, пясък, чакъл и скали. С натискане на бутон могат да бъдат активирани оптималните настройки на височината на каросерията, на системата xDrive, на характеристиките на педала на газта, на управлението на трансмисията и на намесите на системата за контрол на стабилността DSC.



Иновативни асистиращи системи с нови функции

Благодарение на всеобхватния избор от серийни и опционални асистиращи системи новото BMW X6 е един особено иновативен Sports Activity Coupe автомобил. Системите, които вече са разширени с множество нови функции, позволяват целенасочено повишаване на комфорта и сигурността. Новото BMW X6 серийно се оборудва с Контрол на скоростта със спирачна функция, както и с Предупреждение за сблъсък и за пешеходци със спирачна функция при градски условия, което вече реагира и на велосипедисти. Като опция се предлага Активен контрол на скоростта с функция Stop&Go. Опционален при новото BMW X6 и Асистентът за шофиране Professional. Този цялостен пакет за сигурност и комфорт освен Асистент за завиване и водене в лентата включва и Асистент за задръствания, както и Асистент за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар. Освен това Асистентът за шофиране Professional включва и Помощ при избягване на препятствия и Предупреждение да удар в задната част, за предимство и за движение в погрешна посока. Освен това този пакет включва и Предупреждение за напречен трафик, Предупреждение за смяна на лентата и Асистент за аварийно спиране. Следващата стъпка по пътя към автоматизираното шофиране се маркира от иновативния Асистент за движение на заден ход, който подпомага водача при излизане от паркоместа и маневриране в тесни пространства.



BMW Intelligent Personal Assistant подпомага водача

BMW Live Cockpit Professional на новото BMW X6 комбинира нова Infotainment концепция с най-високо ниво на свързаност. Той включва арматурно табло с висока разделителна способност и контролен дисплей, всеки от тях с диагонал 12,3 инча. Освен това новото BMW X6 е оборудвано и с BMW Intelligent Personal Assistant. Това е интелигентен, дигитален спътник, към който можете да се обръщате с „Hey BMW“. Уникална в сравнение с другите дигитални асистенти е възможността водачът да му даде собствено име. С BMW Intelligent Personal Assistant на борда винаги присъства истински професионалист от BMW. Той може да обясни много функции на автомобила, да осигури актуална информация и да подпомага водача. С помощта на редовните актуализации, които се инсталират напълно автоматично чрез Remote Software Upgrade на смартфона и автомобила, постоянно се добавят нови функции и възможности.

*Източник: www.bmw.bg Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Honda

Honda оглавява изложба по време на Седмицата на дизайна в Милано

Мар 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024