Путин удължи забраната за внос на храни от ЕС до 2020 г.

Руското ембарго е отговор на международните санкции за Украйна
24 юни 2019 22:45, Анисия Иванова
336
Путин удължи забраната за внос на храни от ЕС до 2020 г.
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ за удължаване на забраната за внос на храни от Европейския
съюз до края на 2020 година, предаде Ройтерс.

Агенцията припомня, че Русия наложи ембарго върху широк спектър от вносни стоки от ЕС и други страни през 2014 г. в отговор на международните санкции, наложени й заради нейната роля в украинската криза.

На руското правителство е възложено да гарантира изпълнението на мерките по прилагането на този указ и при необходимост да внесе предложение за изменение на срока на действие на посочените контрасанкции, съобщи ТАСС.

През март 2014 година във връзка със ситуацията в Украйна ЕС и редица страни, сред които САЩ, Канада, Австралия, Япония, Швейцария, Нова Зеландия и Исландия, започнаха да въвеждат санкции срещу Русия. По-специално те обявиха списъци с руски физически и юридически лица, срещу които са наложени санкции, припомня ТАСС.

На 6 август 2014 година Путин подписа указ "За прилагане на отделни специални икономически мерки с цел да се гарантира сигурността на Руската федерация". На следващия ден руското правителство въведе забрана върху вноса на редица хранителни стоки от САЩ, ЕС, Норвегия, Австралия и Канада.

След като на 22 юни 2015 година страните от ЕС удължиха санкциите срещу Русия, на 24 юни Путин с указ продължи действието на ембаргото с още една година. След това то бе удължавано два пъти, за последно на 12 юли 2018 година - до края на 2019 година, припомня ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
2
 
3
 
! Отговори
България е велика преди 4 години
България е велика, защото фактически е създала Русия като и е дала и азбуката и християнската вяра и така е направила от безпросветното руско племе народ
207
3
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
До Анонимен"коя е тая собствена азбука?... тая ли на която пишем над 100 г преди да се появи първата им държава Киевска Рус?... "Грешиш, Киевска Рус се появява първата половина на 9 век, а кирилицата в края на 9 век. Впрочем, обърни внимание, че се казва КИЕВСКА Рус, със столица Киев. Открай време Русия и Украйна са едно и също, в самата си основа. Няма разделение. Много глупости се приказват тук
206
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 225Ми да гладуват....Гульо, руснаците не гладуват. Най-големият износител в света на зърно са, като отвяха САЩ и Канада като бръз влак малка гара. Изнасят деликатесни риби, хайвер и морски продукти - крабове, трепанги и каквото си сетиш, за които на Изток дават луди пари. Техен е китайският пазар за бонбон.и и сладости. Всеки селянин си произвежда зеленчуци, птици, мляко. Във всяка къща висят ижовки и тулки, а горите са пълни с дивеч - лосове, елени, мечки, глухари, лещарки.
205
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До няма повод за притесМайка ти за износен продукт ли я считаш? Някак си е неприлично...
204
1
 
2
 
! Отговори
Аааа преди 4 години
То тая забрана с вноса за Англия не важи, спокойно
203
1
 
2
 
! Отговори
Аааа преди 4 години
До а 222Може ГЕРБ да изнасят карамел за Русия по изключение, щом ви влече (нали а не било а, а било друго а, според Герб и станиШеф)
202
10
 
8
 
! Отговори
дългият нос на Путин преди 4 години
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
201
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ай чиститу на тъпитe европейци. Приеха Русия обратно в ПАСЕ, а малкия с лакираните нокти им удължи санкциите в знак на благодарност!
200
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Путин!
199
2
 
18
 
! Отговори
Мут преди 4 години
На практика забранява ГМОтата от ес
198
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия в града, в който живея, има голям руски супермаркет. Продават колбаси "Советский стандарт", одеколон "Тройной", шоколад "Альонка" и за каквото друго се сетитите. Еми същите bokлуci са.
197
7
 
17
 
! Отговори
123 преди 4 години
Храната на ЕС е б;*** и България също е страда от това.
196
3
 
4
 
! Отговори
а преди 4 години
Е поне за пастите да беше направил изключение, не се научи тоя човек от историята.
195
16
 
12
 
! Отговори
Хи хи преди 4 години
Путин и олигарсите му си угаждатА за мужиците санкцииТак держат ;))
194
16
 
11
 
! Отговори
Митев преди 4 години
Сериозните производители отдавна са се принасочили към други пазари. Никой, който произвежда качествена и ефтина храна не е фалирал! Така, че им е през ... от тези санкции. Да му мислят обикновените руснаци. Путин със сигурност спазва тези санкции колкото Ким!!!
193
9
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До нееене знам защо дъвкате тая изгнила дъвка за алкохола!..НЯМА нация,която да го не лочи здраво!..Ама само си припомни до какъв кошмар е стигнал алкохолизма в Щатите в началото на миналия век,та са се принудили да въведат СИЛОВО "Сухия режим"!Е,"режима" изтрая "ден до пладне",защото краварите не могат без "Огнената вода"...
192
5
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До привет из Германиити па кога стана ковчежник на РФ ,та знаеш празна ли е хазната?..като гледам как са напъваш тук,май ТВОЕТО портмоне е празно и са чудиш как с тролене да го понапълниш...
191
16
 
14
 
! Отговори
привет из Германии преди 4 години
Много добре е направил Путин ! И без това нямат пари да плащат за този внос ! Денгите липсват в руската хазна !
190
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тинтири МинтириНещо си ъъъ в грешка. Мислиш ли че Интел, АМД, НВидиа и останалите нямат общо с технологиите? Може фабриките да са им навън за по евтино, но изследователската и развойна дейност се прави в щатите. Подобно е и с останалите високотехнологични компании. Същото е и в Германия
189
11
 
11
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
Скоро бях в Русия. дори на брега на Северния ледовит океан. Бананите и тм бяха по евтини отколкото в България ( те се сматат за най-великото достижение на т.н. демокрация )