Нелегалните мигранти крити в "Орландовци" и "Факултета"

Щракнаха белезниците на 17 трафиканти в спецакция
Обновена: 24 юни 2019 14:25 | 24 юни 2019 14:25, Камелия Цветанова
12
Нелегалните мигранти крити в "Орландовци" и "Факултета"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 17 души са задържани за трафик на мигранти при акция,насочена към разбиването на най-голяма група трафиканти през българска територия.

Още по темата

Крайната дестинация на нелегалните В България са били "Факултета" и ромската махала на кв. "Орландовци".

"Заплащането се е получавало през определени лица, а не кеш. Задържано е и това лице, което в България е осигурявало финансирането за конкретната услуга", каза заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Той обясни, че информацията за групата е получена при международната операция "Халифакс" през 2017 г.

"Тогава в резултат на същата се проведоха действия в Белгия, България, Великобритания, със съдействието на Франция, Германия. В хода бяха задържани над 40 лица", припомни Гешев, цитиран от "Фокус".

Предстои утре да стане ясно на колко от задържаните към момента 17 души ще бъдат повдигнати обвинения.

Гешев уточни, че става въпрос за група, която се е занимавала с трафика на територията само на България.

В нея са участвали български граждани или постоянно пребиваващи в България граждани на Ирак и Афганистан, или кандидат-бежанци.

Те са се занимавали с трафик на мигранти към Западна Европа основно от Афганистан.

"Групата е част от международен канал – набират се хора от Афганистан, минават през Иран, през Турция и нашите ги посрещат на границата с Турция, след което се настаняват в района на Свиленград. Друга част от групата ги посреща, отвежда ги до София и ги настанява в "Орландовци" и "Факултета", обясни схемата Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално- там са между свои и стават неразличими за останалите
7
1
 
4
 
! Отговори
МОЛЯ, преди 4 години
Съдебната власт да не работи по стари матрици:1.В момента имаме ОПАСЕН повтарящ се прецедент на ТЕРОРИЗЪМ от БЪЛГАРСКИ граждани,които нямат съзнание за ПРИНАДЛЕЖНОСТ към БЪЛГАРСКАТА нация :КАНАЛДЖИИ от ОРЛАНДОВЦИ,СТОЛИПИНОВО(и кой знае още колко незаловени има)2.Трябва да се приеме ЗАКОН за отнемане на БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО на такива "ПРИТЕЖАТЕЛИ" на бълг. паспорт ( нужен ИМ САМО за ПОМОЩИ и ако могат да отиват в други цивилизовани страни, където..( не знаем какво правят)3.НИКАКВИ отстъпки
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 17те задържани души веднага да им бъде отнето българското гражданство заради трафик на хора което си е тероризъм и заедно с вкараните от тах нелегални да бъдат изгонени от България.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайната дестинация на мигрантите била в България и споменатите ромските махали,а групата трафиканти на мигранти действала на територията само на България,от което излиза,че групата от този трафик не е една на територията на България за таз дестинация спрямо желанието на мигрантите да продължат на някъде си със заплащането си за тез услуги поетапно,кой кога намери тези необходими пари както бе съобщено как крайни дестинации по държави или демек останаха прецакани мигрантите от ромските главатари
4
2
 
22
 
! Отговори
Адмирации за МВР преди 4 години
Но тук един Бърз Въпрос - Нали Границата и КПП се Пази от Митничари и Гранична Полиция ?Корупция ?
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо няма инфо колко нелегални са намерени там,отделен е въпроса колко ще бъдат наказани задържаните 17 примитива.Сега като скочат от БХК и даже групичката от трафиканти ще добие законност,ще станат организация за подръжка на мигранти,сигурно и на нелегалните гражданство ще дадат по бърза процедура.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радио Свободна Европа им е казало, че в Европа е много хубаво и свободно.
1
1
 
33
 
! Отговори
Онези, преди 4 години
които НЯМАТ бълг. гражданство или чакат, СВЕТКАВИЧНО да бъдат върнати в страните , ОТКЪДЕТО са, независимо дали има война или са политически: хора , които АПРИОРИ нарушават ЗАКОНИТЕ на РБ не ни трябват!ДРУГИТЕ- които се ВОДЯТ БЪЛГ. граждани( от Орландовци, Факултета, чужди гр, получили бълг. гражданство, ДА БЪДАТ ЛИШЕНИ от такова ( или да се приеме ЗАКОН за лишаване от бълг.гражданство!!!) поради ЛИПСА на ЧУВСТВО за ПРИНАДЛЕЖНОСТ към БЪЛГАРСКАТА националност И тероризъм на територията на РБ!!