Радев в реч пред ООН: Приоритет са ни правата на децата!

България за първи път е член на Съвета по правата на човека
Обновена: 24 юни 2019 12:28 | 24 юни 2019 12:27,
26
Радев в реч пред ООН: Приоритет са ни правата на децата!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От началото на годината България е първоправен член на Съвета по правата на човека на ООН за периода до 2021 година, а това се случава за пръв път от създаването на международния орган. По този повод президентът Румен Радев изнесе реч пред участниците в 41-вата сесия на Съвета.

"Нашата страна за пръв път е член на Съвета по правата на човека и допринася за укрепване на целостта и независимостта на Службата на върховния комисар", заяви Румен Радев.

В речта си президентът отбеляза, че вече повече  от седем десетилетия след създаването на ООН основна ценност на организацията остава международното сътрудничество за зачитане на човешките права и основните свободи.

Още по темата

Радев потвърди ангажимента на България да провежда националните политики в областта на защитата на човешките права, както и да участва в регионалните и международни органи като Съвета, за постигането на тази цел.

В изказването си президентът припомни и историческия принос на страната ни със спасяването през 1943 г. на всички 50 000 български евреи.

"Пълноправното членство на България в Международния алианс за възпоменание на Холокоста е признание за нашата категорична реакция срещу нарастващия антисемитизъм, ксенофобия и езика на омразата", изтъкна държавният глава.

Като първостепенен приоритет за България президентът посочи защитата на правата на децата, като припомни, че на предишната сесия на Съвета България е стартирала различни инициативи за приобщаване на повече деца с увреждания към образователната система.

Държавният глава изтъкна и напредъка на страната ни по темата за равенството на половете. Румен Радев даде пример със сектора на информационните технологии, където България е на първо място в ЕС по брой на заетите в тази сфера жени и на първо място по дела на жените-експерти в областта на информационните технологии.

Радев адресира и проблемът с климатичните промени, като гарантира, че страната ни ще изпълнява всички свои ангажименти по Парижкото споразумение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глей го тоя ква идиoтcка физиономия има бе!
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** аре да си ходиш на село, че много ни излагаш.
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какъв "приоритет" става дума Гн. Радев, за повече шамари по детските бузи?! Кога ще сложите камери в детските градини? Мислите ли Гн. Радев че ООН не забелязва колко сме зле в това отношение и как мизерно се мъчим да прикрием огромните си пропуски на жалкия си манталитет?!
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скрийте го
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато нямаш какво да кажеш, по добре е да помълчиш, дори да имаш право на публично време. Все пак цял свят те слуша.
14
8
 
3
 
! Отговори
правата на децата преди 4 години
Най-доброто право е да нямаш право!По улиците ни спираха учителите за спазване на Т.Н дневен режим.Вечер дежуряха по киносалоните и намаляха поведението.На коледа и Великден дежуряха в църквите и намаляха поведениетоПо домовете ни нахълтваха внезапно и в ръцете ни гледахаНа летните лагери претърсваха багажите ни в наше отсъствие и ни крадяха.
13
7
 
5
 
! Отговори
бъдещето на БКП преди 4 години
До ЙовоВ учебниците ни наричаха бъдещите строители на комунизма а на улицата гамени.Навсякъде биеха невинни деца за назидание на другите виновни! По-лесно им беше.Тежко на тези деца дето си нямаха никой! - те бяха вечно виновни и нарочени за бой!Ако някой закачеше партизанско дете, то започваше да вие като серена-така ги учеха.Учителите ни удряха по главите с тежки показалки! Училище-мъчилище!У дома побой!Най-черният ден в живота ми беше първия учебен ден! В песните славихме БКП........
12
2
 
8
 
! Отговори
Шо-гун преди 4 години
ООН,като,ооооооооооооооооооНееееееееееееееееееееееее,Фалш-орган-и-з-ацияяяяяяяя
11
2
 
12
 
! Отговори
седящия бик преди 4 години
Подмазване на жени и феминисти.Това са коварните номера на политиците за да се задържат на власт и да корумпират още повече държавата.
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такъв род изказвания,нещо замирисват на узаконяване под някаква форма на ИК!Трябва много да се внимава,че може и президента да е купен ,или заплашен с нещо та така взе да се *** с тези "права на детето"!Въртят го,сучат го соросоидалните извращения по разните "световни институции" и все навират на нормалното човешко стадо,нечии "права",като вина,че не им ги е осигурило,разбирай,оставило "правоимащите" да се гаврят на воля със Стадото!Ама и Стадото,с малки изключения,си заслужава гаврата!
9
9
 
10
 
! Отговори
Йово преди 4 години
На президента Радев може да му се иска българите да правят деца но на премиера Борисов му е по изгодна България да внася деца в името на либералния свят и евроатлантизма ако може да са от Африка или арабия.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чии деца?
7
13
 
15
 
! Отговори
Решетников преди 4 години
Този червен *** загуби всякакъв авторитет в страната след евроизборите и започна да скита по света.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква тиква?
5
9
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-3 след тиквата,ще се приземи,и той.
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо ново поредното разтягане на локуми за пред Световната Лицемерна общност където Черното доминира, расте и развъжда.....
3
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този индивид не желае да се приземи и това си е.
2
13
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Ми като са ви проритет, приемете ИК и всички ще имаме полза!
1
18
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
"В изказването си президентът припомни и историческия принос на страната ни със спасяването през 1943 г. на всички 50 000 български евреи."Аре стига напомняйте как са спасени 1 милион пъти. Спасени са и това е прекрасно, но трябва ли да им се натяква колко са ни задължени все едно сме някакви руснаци? А и това е било преди 80 г. Представям си сега как ги спасява Тиквата, дето посреднощ отвлича хора и ги кара на ердоган без съд и присъда.