New Dacia Duster

На турне с подвижния музей в Германия

Юни 24, 2019
На турне с подвижния музей в Германия

На турне с подвижния музей в Германия

Реклама Skoda Stock
Когато тръгва колоната от ретро автомобили, очите на феновете им заблестяват. Така ще стане и при старта на организираният от ADAC с подвижния “музей” по време на тура Germany Classic. Ретро колоната ще тръгне на 3 юли 2019 г. във Волфсбург с повече от 100 исторически и класически автомобила.

Три дена пътувания през Зюдхайде, Нордхарц и Саксон-Алта очакват ретромашините и техните шофьори до 6 юли. В тура не става дума за надбягване и гонене на най-добрите времена в специални етапи. “Събитието е по-скоро ангажирано с доказаната концепция за релаксиращ туризъм с класически автомобили” - споделят организаторите от ADAC. Изкуството, културата и кулинарните изкушения по живописните маршрути са също толкова на преден план, колкото удоволствието от шофирането и возенето на пътническата седалка.

В тура народните автомобили се срещат с автомобилни съкровища. Най-старото превозно средство, което ще стартира в тура е пикапът Форд Т на Уилфрид Рот и Уилфрид Стефан, направен през 1925 г. Използван е за транспорт на стоки, а днес се радва на щастлива старост със запазените си 20 к.с.

Колата на Валтер Франк и Мариан Улф-Франк е малко по-млада, но много по-луксозна. През 1931 г. техният Rolls-Royce 20/25 HP Coupé е можело да си позволят само заможни хора. По това време каросерията все още е изработена по поръчка според изискванията на клиента. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Ретро Авто глобус Porsche

Porsche празнува „50 години Turbo“

Апр 16, 2024